138 de accidente grave s-au petrecut în Prahova, în primele cinci luni ale anului! Asta înseamnă că aproape în fiecare zi pe drumurile din județ are loc câte un accident major, soldat cu decesul sau cu rănirea gravă a celor implicați. 27 de persoane și-au pierdut viața în astfel de incidente, iar 138 au fost grav rănite.

Cele mai frecvente cauze ale producerii accidentelor sunt abaterile pietonilor, viteza neadaptată sau excesivă a mașinilor și neacordarea priorității de trecere pietonilor.

Analizând lista locațiilor unde s-au petrecut cele mai multe accidente grave, vedem care sunt “punctele zero” din Prahova și din Ploiești, pe care le putem considera cele mai periculoase zone. Cele mai multe incidente rutiere au avut loc pe Drumul Național 1, atât pe raza localităților, cât și în afara acestora. În ceea ce privește municipiul Ploiești, străzile cu cele mai multe accidente sunt: Bulevardul Republicii, strada Gheorghe Grigore Cantacuzino, strada Ștrandului și Șoseaua Vestului.

Informațiile au fost puse la dispoziție de Inspectoratul Județean de Poliție Prahova, ca urmare a unei solicitări făcute în acest sens de reporterii ziarului Incomod.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here