Cea mai mare parte a țării, inclusiv județul Prahova, este începând de duminică, de la prânz, sub coduri portocalii și galbene de instabilitate atmosferică, vijelii, grindină și descărcări electrice.

În intervalul 24 iulie, ora 12:00 – 25 iulie, ora 06:00, în cea mai mare parte a ţării vor fi perioade scurte cu instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi intensificări ale vântului și vijelii, cu viteze la rafală de peste 55…75 km/h, grindină, descărcări electrice și izolat vom avea averse torențiale. În timpul nopții fenomenele se vor restrânge pe zona de sud-est a țării.

De asemenea, ANM anunţă instabilitate atmosferică accentuată, vijelii puternice în perioada 24 iulie, ora 14:00 – 24 iulie, ora 23:00, fiind emisă o avertizare cod portocaliu.

”Local în Transilvania, Moldova, iar mai ales spre seară şi la începutul nopţii în regiunile sudice vor fi perioade cu vijelii puternice (rafale de peste 90 km/h), frecvente descărcări electrice şi grindină. Pe alocuri aversele vor fi torenţiale, cantităţile de apă vor depăşi 25…35 l/mp, iar în zonele montane izolat 40…50 l/mp”, precizează meteorologii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here