fbpx
vineri, aprilie 12, 2024
spot_img

Prahova: Câte furturi din locuințe au fost sesizate în luna martie, față de lunile anterioare. FOTO-DOCUMENT

Citește Și

- Reclamă -

UPDATE. Poliția Prahova a revenit oficial și a menționat că răspunsul este eronat și că în realitate au fost 47 de furturi din locuințe în luna martie:

„Urmare a unei erori de redactare a răspunsului nostru cu nr. 19870/07.04.2020, s-a comunicat eronat faptul că în cursul lunii martie 2020 au fost sesizate 470 de furturi din locuințe pe raza județului Prahova.

- Reclamă -

În realitate, au fost sesizate 47 de astfel de fapte.

Cu scuzele de rigoare,

Comisar de poliție Marian Popescu, responsabil cu aplicarea Legii nr. 544/2001.”, spun reprezentanții Poliției Prahova.

- Reclamă -

ȘTIREA INIȚIALĂ:

În Prahova, în luna martie, au fost sesizate de zece ori mai multe furturi din locuințe decât în lunile anterioare. Potrivit unui răspuns al Poliției Prahova la o solicitare a ziarului Incomod, în luna martie au fost înregistrate 470 de furturi din locuințe în județ, însă dintre acestea doar unul a fost săvârșit după data de 25 martie, când a intrat în vigoare ordonanța militară nr. 3, care a interzis deplasările fără justificare.

Ziarul Incomod a solicitat informații de la Poliția Prahova cu privire la infracțiunile săvârșite în Prahova și în Ploiești de la începutul anului până acum, inclusiv o situație pe zile de la data intrării în vigoare a ordonanței militare nr. 3 până în prezent.

Cea mai mare creștere se observă la furturile din locuințe, în luna martie fiind înregistrate 470 de furturi în județ, din care 19 în Ploiești. Comparativ, în ianuarie au fost sesizate 44 în tot județul, iar în februarie 43. După data de 25 martie, a mai fost sesizat un furt în data de 26 martie, în Ploiești, apoi încă două pe 3 și 4 aprilie, cel din 4 aprilie fiind tot în Ploiești.

- Reclamă -

În ceea ce privește alte infracțiuni, Poliția Prahova spune că în martie au fost sesizate 11 tâlhării, din care nouă în Ploiești, în timp ce în aprilie au fost șase, iar în februarie opt. Din cele 11, una a fost pe data de 26 martie, în Ploiești.

În ceea ce privește furturile din autoturisme, nu se văd diferențe mari față de lunile anterioare. În ianuarie au fost 14 infracțiuni sesizate, în februarie 11, iar în martie 19. În aprilie, până acum, au fost două furturi din auto sesizate.

Cât despre furturile de mașini, în ianuarie au fost sesizate două, în februarie alte două, iar în martie unul, înainte de intrarea în vigoare a ordonanței militare nr. 3. În aprilie nu a fost sesizat niciun furt de auto.

Ziarul Incomod a solicitat informații și cu privire la violuri și tentative de omor. Astfel, în ianuarie au fost sesizate trei violuri în Prahova, din care unul în Ploiești, la fel în luna februarie, iar în martie au fost sesizate cinci violuri, din care unul în Ploiești. Pe 3 și 4 aprilie au mai fost sesizate două violuri în județ.

Cât despre tentativele de omor, în ianuarie și februarie a fost câte o faptă semnalată, iar de la intrarea în vigoare a ordonanței militare nr. 3 nu a mai fost niciuna.

Mai jos puteți vedea situația integrală oferită de Poliția Prahova la solicitarea ziarului Incomod:

 - Ziarul INCOMOD

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

O firmă din Germania recrutează agenți de vânzări din România

O firmă din Germania recrutează agenți de vânzări din RomâniaAgent în vânzǎri externe Protecția mediului este o responsabilitate comună -...
Sari la conținut