fbpx
sâmbătă, aprilie 20, 2024
spot_img

Prahova, în topul debranșărilor

Citește Și

- Reclamă -

Anul trecut, circa 50.0000 de apartamente din România au fost debranşate, acestea beneficiind acum de un sistem propriu de încălzire, în principal o centrală termică pe gaz,  după ce în ultimii cinci ani peste 262.300 de familii au decis să renunțe la CET-uri, conform unei analize realizate de o companie de producție și furnizare de echipamente și servicii destinate încălzirii.

Conform analizei realizată de Ariston Thermo România, „Potrivit datelor raportate de ANRSC (Autoritatea Naţională pentru Reglementare a Serviciilor Comunitare de Utilităţi Publice), în 2015 numărul apartamentelor din România care au renunţat la încălzirea în sistem centralizat şi, în majoritate, beneficiază acum de un alt tip de sistem de încălzire, a ajuns la 47.700, cu 58% mai mare comparativ cu 2014, când cifra s-a situat la cca. 30.000 de apartamente”, a declarat Cătălin Drăguleanu, Country Manager Ariston Thermo România, liderul pieţei de profil.

Trendul debranşărilor a fost continuat şi în 2015, datele oficiale arătând că, în ultimii cinci ani, peste 262.300 de familii au decis să renunțe la CET-uri, iar cea mai mare parte a acestora a optat pentru instalarea unei centrale termice de apartament pe gaz. În ceea ce priveşte situaţia din 2015, conform datelor ANRSC, în topul judeţelor unde s-au raportat cele mai multe debranşări se află Galaţi, unde aproape 20.300 de apartamente figurează ca debranşate. Pe locurile următoare în top se află Constanţa, cu peste 4.900 de apartamente, şi Prahova, cu peste 4.200 de familii care au renunţat la sistemul centralizat.

- Reclamă -

Analiza realizată pe baza datelor raportate de ANRSC arată că, la finalul lui 2015, în 9 judeţe din ţară întreaga populaţie a ales debranşarea şi foloseşte sisteme proprii de încălzire a locuinţei. Alte 12 judeţe mai au doar sub 10% din locuinţe racordate la CET-uri.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

  1. La Ploiesti exista o intelegere mai mult sau mai putin legala intre administratia locala si furnizorul de neregie termica in dezavantajul cetatenilor . Exista tot felul de piedici stabilite in contractele dintre cele doua institutii sau prin hotariri de consiliu local care ingreuneaza actiunea de debransare . E atit de complicat sa te debransezi incit te lasi pagubas . Si ata isi doresc autoritatile locale si furnizorul . Cetatenii nu au libertatea sa decida in ce mod isi incalzesc locuintele la bloc .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

A fost semnat Protocolul Alianței Dreapta Unită  pentru județul Prahova

Astăzi, 19 aprilie 2024, s-a semnat Protocolul Alianței Dreapta Unită  pentru județul Prahova.În prezența Cătălinei Bozianu, președintele PMP Prahova,...
Sari la conținut