Începând cu ora 6 au intrat în vigoare codurile galben și portocaliu de vânt puternic pentru județul Prahova.

După cum reporterii noștri informau ieri, Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de cod galben și portocaliu de vânt puternic pentru județul Prahova, dar și pentru restul țării. În zona montană, rafalele de vânt pot ajunge la viteze de 110-130 de km/h (cât a unui uragan de categoria I).

Atenționarea este valabilă până luni, la ora 18, în cazul în care meteorologii vor decide că nu este cazul unei prelungiri.

Ninsori la munte, ploi în restul județului

Vor fi precipitații pe arii extinse și în general moderate cantitativ în regiunile nordice și centrale unde vor fi mai ales ploi, iar la munte, cu precădere la altitudini mari, treptat vor predomina ninsorile.

Meteorologii anunță însă că urmează zile călduroase în următoarea perioadă.

Ce le recomandă autoritățile prahovenilor

– Evitați pornirea la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar, dacă deplasarea este absolut necesară, să va informați, în prealabil, dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.

– Înainte de plecare, asigurați-vă că sistemul de încălzire funcţionează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculele sunt echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).

– Urmăriți la posturile radio/tv buletinele meteorologice şi recomandările autorităţilor centrale şi locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here