Foto cu caracter ilustrativ

Judeţul Prahova rămâne destinaţia de top în acest sezon, peste 10.000 turiştii alegând să îşi petreacă sărbătorile de iarnă aici. Toate staţiunile turistice din judeţ sunt ocupate aproape complet, iar sporturile de iarnă sunt la mare căutare, pe pârtii anunţându-se aglomeraţie.

Sinaia, Azuga şi Buşteni sunt printre cele mai căutate staţiuni, cu grad de ocupare în medie peste 95% atât de Crăciun cât şi de Revelion, însă şi alte zone ale judeţului au stârnit interesul turiştilor, precum Breaza, ocupată in proporţie peste 90% de Crăciun şi Revelion, sau Campina, cu un grad de ocupare de Crăciun de peste 50% şi de Revelion peste 80%.

Pârtiile sunt deschise şi pregătite de sărbători, iar instalaţiile de teleschi, telescaun şi telegondola sunt funcţionale şi îşi aşteaptă schiorii.

  • La Sinaia, se va putea schia pe toate pârtiile, stratul de zăpadă atingând 15-30 cm de zăpadă pe pârtiile Valea Dorului, Carp, Pârtia Noua, Valea Soarelui 2.
  • La Buşteni pârtiile Kalinderu 1 şi 2, dar şi Fun Park au între 10 şi 50 cm de zăpadă.
  • În Azuga este disponibilă pârtia Cazacu, atât Varianta cât şi Începători, cu până la 30 cm de zăpadă.

“Apreciem evoluţia pozitivă din 2016 şi aşteptam ca acest trend să se păstreze şi în 2017, mai ales pentru că este primul an din 2009 încoace când bugetarii pot folosi tichetele de vacanţă.” spune Adrian Voican, Preşedintele Asociaţiei.

În acest sezon, cele mai mici tarife pe care turiştii le-au plătit au fost 500 lei/persoană pentru 3 nopţi de cazare pt Crăciun, în timp ce pentru Revelion sumele au urcat peste 1000 lei pentru 3 nopţi incluzând cină festivă din noaptea dintre ani.

Preţurile cele mai mari au fost pentru pachetele cu All Inclusive: până la 1500 lei de Crăciun, iar de Revelion peste 5000 lei de persoană pentru 3 nopţi de cazare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here