fbpx
vineri, martie 29, 2024
spot_img

Prahova, o imensă parcare. Câte mașini sunt înmatriculate în județ

Citește Și

- Reclamă -

Prahovenii își cumpără mașini noi pe bandă rulantă. Potrivit unui raport al Poliției,  parcul auto din judeţul Prahova a ajuns în prezent la un total de 307.007 de autovehicule (cu 20.532 mai multe față de 2018), la care se adaugă şi cele aflate în tranzit sau înregistrate la autorităţile locale. În acest ritm, Prahova se va transforma într-o imensă parcare.

Același raport al IJP Prahova arată că în 2019, numărul total al accidentelor a crescut cu 3,38%. Indicatorii specifici siguranţei rutiere se prezintă după cum urmează:

- Reclamă -

– numărul accidentelor uşoare crește cu 8,11%,

– numărul accidentelor grave scade cu 5,78%;

– numărul persoanelor decedate scade cu 22,36%;

- Reclamă -

– numărul persoanelor rănite grav scade cu 2,96%.

 

Primele cinci cauze generatoare de accidente rutiere grave sunt:

  • 14,95% – neacordarea de prioritate altor vehicule;
  • 14,07% – abateri ale bicicliştilor;
  • 13,78% – abateri pietoni;
  • 12% – viteza neregulamentară;
  • 10% – neacordarea de prioritate pietonilor.

Menţionăm că acestea au generat 64,97% din totalul accidentelor rutiere grave, iar sancţiunile contravenţionale dispuse pentru combaterea lor (24.634) reprezintă 35,64 % din totalul celor aplicate în 2019.

- Reclamă -

Potrivit aceleiași surse 42,8% din totalul accidentelor grave de circulaţie au fost generate de primele trei cauze (neacordare prioritate vehicule, abateri bicicliști și pietoni), iar pentru combaterea lor au fost aplicate 7.861 de sancțiuni (11,37% din numărul total de sancțiuni).

Pe drumurile naționale din județ s-au produs cele mai multe accidente rutiere grave (112), având în vedere următoarele considerente:

  • reprezintă cea mai mare suprafaţa/întindere a părţii carosabile din judeţ;
  • numărul mare de autovehicule şi intensitatea traficului rutier;
  • reabilitarea suprafeţei carosabile a permis deplasarea cu viteze superioare şi, implicit, înregistrarea unor coliziuni cu vătămări corporale grave sau chiar decese;
  • în zonele în care nu sunt amenajate trotuare, circulația pietonilor se face pe partea carosabilă.

De asemenea, din analiza datelor statistice înregistrate în anul 2019, se poate observa că ziua din săptămână în care s-au produs cele mai multe accidente a fost lunea – 66, spre deosebire de anul 2018 în care ziua cu cele mai multe accidente a fost vinerea – 68, iar luna cu cele mai multe accidente rutiere a fost decembrie, când s-au înregistrat 40 de accidente (-4).

Evoluţia problematicii siguranţei rutiere în 2019 a fost influenţată de:

  • fluidizarea traficului rutier, îngreunată de aglomerările formate pe D.N.1, în staţiunile montane Azuga, Buşteni, Sinaia şi Comarnic;
  • creşterea complexităţii şi volumului traficului rutier, pe fondul dezvoltării parcului auto şi a creşterii numărului posesorilor de permise de conducere.

 

 

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Reacția Rompetrol după explozia de vineri dimineață pe platforma Petromidia

În prezent, Rompetrol Rafinare desfășoară revizia generală a rafinăriei Petromidia. Activitățile și operațiunile sunt oprite pentru lucrări de mentenanță,...
Sari la conținut