corn si lapte

Astăzi, 12 septembrie, a fost deschiderea noului an școlar, însă, cursurile în Prahova încep fără ca elevii să beneficieze de programul guvernamental “Laptele și cornul”. Licitația pentru acest program nu este finalizată în județ și, dacă nu vor exista contestații, distribuția alimentelor va începe de abia peste aproximativ două săptămâni.

Potrivit lui Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova, la licitație s-a prezentat un singur ofertant, format dintr-o asociere de societăți care, în momentul de față, este în evaluare.

“Avem un singur ofertant, este o asociere între mai multe firme, este în evaluare, preconizăm că la sfârșitul acestei săptămâni vom putea începe și distribuția. Licitația este pentru laptele și cornul dat elevilor, mărul este o procedură separată care este doar pentru semestrul II. Asocierea este în evaluare, dacă nu va respecta caietul de sarcini, cu părere de rău, nu avem ce să facem, va trebui să reluăm licitația. Dar avem speranța că putem să anunțăm câștigătorul, apoi 10 zile perioadă pentru depunerea contestațiilor, apoi putem să dăm drumul programului. Joi, cel târziu, este preconizat că se va termina evaluarea, apoi mai trec 10 zile calendaristice și demarăm programul.”, a declarat pentru ziarul Incomod Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova.

Reamintim că anul trecut a fost un adevărat scandal în Prahova, după ce zeci de elevi și părinți au suferit o toxiinfecție alimentară, imediat după ce ar fi consumat produsele din programul “Lapte și corn”. La acel moment, pentru a evita producerea unor situații similare, s-a luat decizia ca laptele să fie UHT.

De altfel, la scurt timp după declanșarea anchetei, ziarul Incomod a descoperit că vina pentru situația creată nu a fost atribuită asocierii de firme care a distribuit alimentele, ci asupra școlilor. Detalii aici!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here