Institutul Național de Meteorologie a emis sâmbătă o avertizare de cod galben și portocaliu pentru județul Prahova privind intensificări ale vântului, cu rafale de peste 110-130 de km la oră, mai ales în zona montană, care se vor derula de mâine, 23.02. 2020, de la ora 6.00 și până pe 24 februarie ora 18.

În urma avertizării, prefectul Cristian Ionescu a convocat în şedinţă extraordinară, membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

În urma ședinței extraordinare a CJSU Prahova s-au întreprins următoarele:
1.Începând cu data de 23.02.2020, ora 18, a fost activat Centrul judetean de conducere și coordonare a interventiei Prahova.
2. Totodată, a fost activat Centrul judetean de comunicare si informare publica în situații de urgență prin intermediul căruia vor fi puse la dispoziţia cetăţenilor informaţii cu privire la derularea fenomenelor meteo și măsurile privind protejarea populației.
3. S-a dispus monitorizarea căilor de comunicații, a infrastructurii de transport energie si de comunicatii, a cursurilor de apa, barajelor si operatorilor sursa de risc.
4. Au fost transmise circulare către Comitetele Locale pentru Situații de Urgență în vederea atenționării meteo, instituirii serviciului de permanență la sediile autorităților publice locale și monitorizarea evoluției situației.
5. A fost pusă la dispozitia CJCCI Prahova situația actualizată a persoanelor a căror sănătate prezintă risc (femei gravide, pacienţi dializaţi)
6. În cadrul ședinței au fost analizate: starea drumurilor naționale și județene, pregătirea utilajelor și mijloacelor de intervenție, stocurile de materiale antiderapante.

Recomandări către populație:
– Evitați pornirea la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar, dacă deplasarea este absolut necesară, să va informați, în prealabil, dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.
– Înainte de plecare, asigurați-vă că sistemul de încălzire funcţionează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculele sunt echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).
– Urmăriți la posturile radio/tv buletinele meteorologice şi recomandările autorităţilor centrale şi locale.
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și App Store.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here