fbpx
marți, aprilie 16, 2024
spot_img

Prahova, sub cod portocaliu de vreme rea. Peste 200 de pompieri pregătiți să intervină

Citește Și

- Reclamă -

Vineri, 31 mai, începând cu ora 15:00 până pe 1 iunie, ora 10:00, județul Prahova se va afla sub cod portocaliude averse cu caracter torențial, descărcări electrice, vijelii și grindină, urmând să se acumuleze până la 40 50 de litri/mp.

201 pompieri cu 70 autospeciale de intervenție și 165 mijloace tehnice sunt pregătiți să intervină în sprijinul populației și autorităților locale din județ.

- Reclamă -

La nivelul ISU Prahova s-a decis activarea Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervențiilor și a Grupei Operative, concomitent cu activarea Centrului Județean de Comunicare și Informare Publica.

Avertizarea de cod portocaliu a fost transmisă prin sms și prin fax tuturor CLSU – urilor în vederea aplicării prevederilor și obligațiilor legale și a celor din Manualul primarilor.

În scopul prevenirii efectelor negative provocate de instabilitatea atmosferică, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Șerban Cantacuzino” al judeţului Prahova recomandă cetăţenilor să îndepărteze copacii sau ramurile uscate, să asigure sau să înlăture, după caz, elementele de construcție aflate în echilibru instabil, care pe timp de vijelie, ar putea cădea şi provoca victime ori pagube materiale.

- Reclamă -

Pentru evitarea producerii unor evenimente care vă pot afecta viața și bunurile, pe timpul vântului puternic, a căderilor de grindină sau a descărcărilor electrice atmosferice, adăpostiți-vă în locuințe sau alte spații închise care să vă asigure protecția și deconectați aparatura casnică.

De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.

Având în vedere posibilitatea averselor cu căderi importante de apă, recomandăm populaţiei din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru a facilita evacuarea normală a apelor pluviale.

Orice situație deosebită generată de fenomenele meteorologice poate fi anunțată în cel mai scurt timp posibil la numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

- Reclamă -

sursa: ISU Prahova

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO – Accident grav în Ploiești. Un șofer beat a dat cu mașina peste un pieton, chiar pe trecere

Accident în urmă cu puțin timp pe Șoseaua Vestului, în zona Aurora.Un bărbat de 59 de ani a...
Sari la conținut