Bărbatul în vârstă de 29 de ani din comuna prahoveană Albești se pare că suferă de afecțiuni medicale pentru care are nevoie de îngrijri sub supravegherea unui medic psihiatru. Acesta este motivul pentru care procurorii au cerut internarea nevoluntară provizorie într-un spital de specialitate și au renunțat la mandatul de arestare preventivă.

Tribunalul Prahova a acceptat solicitarea procurorului de caz și a dispus internarea până la însănătoșire sau până la ameliorarea stării de sănătate care să înlăture pericolul.

Solutia pe scurt:

Admite propunerea de luare a măsurii internării medicale provizorii, formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova în dosarul nr. 376/P/2021, din data de 23.10.2021.

dispune internarea medicală provizorie a suspectului T. ANDREI, până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol.

dispune efectuarea unei expertize medico-legale psihiatrice, în ceea ce îl priveşte pe suspectul T. ANDREI, pentru a se stabili dacă suferă de boli care impun menţinerea măsurii internării medicale”, potrivit portalului instanțelor de judecată.

Surse judiciare au precizat că în cursul zilei de marți, 27 octombrie, va fi efectuată expertiza medicală psihiatrică în cazul bărbatului care și-a ucis tatăl cu mai multe lovituri de cuțit.

Crima a avut loc în comuna prahoveană Albești, în noaptea de 22 spre 23 octombrie, fratele criminalului fiind cel care a solicitat ajutorul poliției atunci când și-a văzut tatăl fără suflare și plin de sânge.

”În baza sesizării, s-a constituit echipa operativă, care s-a deplasat la fața locului, identificând în interiorul imobilului un bărbat, în vârstă, de 54 de ani, care prezenta mai multe lovituri la nivelul pieptului.

Bărbatul bănuit, în vârstă de 29 de ani, a fost depistat de polițiști, fiind în custodia acestora, în vederea audierii și dispunerii unei măsuri preventive”,  a precizat Biroul de Presă al Poliției Prahova.

Potrivit unor surse, bărbatul acuzat acum de omor, nu figura în evidențele medicilor cu afecțiuni psihiatrice.

Însă, cu câteva ore înainte de a-și ucide tatăl, tânărul ar fi avut un comportament bizar, motiv pentru care familia a cerut ajutorul Serviciului de Amublanță, doar că tânărul a refuzat internarea la psihiatrie, iar medicii nu au avut ce să facă.

Crima s-a petrecut pe fondul consumului exagerat de alcool, susțin sursele citate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here