fbpx
joi, septembrie 28, 2023
26.8 C
Ploiești
spot_img

Prefectul județului Prahova cere o anchetă cu privire la infestarea apei din Câmpina cu bacteria Clostridium

Citește Și

- Reclamă -

Apa din Câmpina a fost infestată cu Clostridium perfringens, bacterii care produc toxine extrem de dăunatoare pentru oameni. 

Citește aici ce riscați dacă beți apă care conține Clostridium!

- Reclamă -

Prefectul județului Prahova, Cristian Ionescu, solicită Gărzii de Mediu Prahova și Direcției de Sănătate Publică să demareze o anchetă pentru stabilirea cauzelor care au dus la infestarea apei.

Redăm mai jos integral comunicatul remis de Prefectura Prahova:

„Prefectul județului Prahova, Cristian Ionescu, a solicitat Gărzii de Mediu – Comisariatul județean Prahova și Direcției de Sănătate Publică Prahova să demareze o anchetă în municipiul Câmpina pentru stabilirea cauzelor care au condus la infestarea apei cu bacteria Clostridium.

- Reclamă -

De asemenea, acesta a avut o discuție cu primarul municipiului Câmpina și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova pentru a se asigura că situația este atent monitorizată și gestionată de autoritățile locale, iar populația are la dispoziție o sursă de apă potabilă.

Ca urmare a informării Hidro Prahova și DSP Prahova a fost transmis în noaptea de vineri 13 august un mesaj RO-ALERT pentru înştiinţarea populaţiei. Restricţiile se vor menţine până la încadrarea apei în condiţiile de potabilitate.

În baza hotărârii CLSU Câmpina, Poliţia Locală a distribuit, atât persoanelor fizice cât și agenţilor economici, măsurile de restricţie în consumul apei și recomandările DSP pentru evitarea îmbolnăvirilor. Autoritățile locale pus la dispoziția populației rezervoare cu apă potabilă, în mai multe zone din oraș.”

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Un cetăţean turc a căzut dintr-o maşină aflată în mers pe autostrada A1. Poliţiştii încearcă să afle cum s-a produs incidentul

Un bărbat, cetăţean turc, a fost dus de urgenţă la spital, joi, după ce a căzut dintr-o maşină aflată...