Subprefecta Mihaela Duță și prefectul Cristian Ionescu

Prefectura Prahova se bâlbâie în dezinformări și o întoarce ca la Ploiești cu privire la faptul că pensiunea fiicei subprefectei Mihaela Duță găzduiește carantinați. Deși subprefecta Mihaela Duță a declarat că fiica sa încasează bani pentru acest lucru, în speță 300 de lei pe zi de persoană găzduită, prefectul Cristian Ionescu încearcă să-i ia apărarea și spune că pensiunea a fost pusă la dispoziție cu titlu gratuit, prin urmare primește o alocație de 50 de lei pe zi. Poate că ar fi bine ca pe viitor cei doi să se pună de acord înainte să deschidă gura public…

Reamintim că atât ziarul Incomod, cât și Libertatea, au scris despre faptul că fiica subprefectei are o pensiune în comuna Poienarii Burchii unde au fost aduși oameni în carantină încă de săptămâna trecută, deși nici măcar primarul comunei nu fusese informat oficial despre situație. Citește detalii aici!

Reporterii Incomod au documentat pe parcursul weekendului subiectul și au încercat să obțină un punct de vedere din partea subprefectei Mihaela Duță, dar aceasta nu a răspuns. A răspuns în schimb reporterilor de la Libertatea, cărora le-a spus că fiica sa încasează sumele prevăzute prin hotărâre de guvern, respectiv 230 lei pe zi pentru cazare și 70 lei pe zi pentru hrană, pentru fiecare persoană carantinată.

Totodată, subprefecta a mai precizat că nu face parte din comitetul pentru situații de urgență și că doar a fost “consultată” cu privire la această opțiune și că a fost de acord. Ne întrebăm, însă, cum s-a ajuns să fie “consultată”, cine anume a știut că fiica dumneaei are pensiune și s-a gândit la această variantă?!

Luni, 6 aprilie, prefectul Cristian Ionescu, cel mai probabil într-o încercare disperată a scăpa prefectura de un nou scandal, a trimis un comunicat de presă prin care anunța că pensiunea fiicei subprefectei a fost pusă la dispoziție cu titlu gratuit.

Noi pe cine să mai credem, pe mama patroanei pensiunii, sau pe prefectul coleg cu mama patroanei?!

Redăm mai jos comunicatul emis de Prefectura Prahova:

“În urma informațiilor apărute în spațiul public, potrivit cărora fiica doamnei subprefect a județului Prahova, Mihaela Duță, a pus la dispoziție ca spațiu de carantină pensiunea sa din Poienarii Burchii, urmând să-i fie decontați banii aferenți cazării și hranei persoanelor ce vor ajunge aici, Prefectura Prahova face următoarele precizări:

–           ținând cont de lipsa spațiilor de cazare pentru carantină instituționalizată și a refuzului colaborării majorității primarilor prahoveni și proprietarilor de unități de cazare cu autoritățile județene, soluția oferirii acestei pensiuni ca spațiu de cazare, în contextul bine știut, a fost o măsură acceptată de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

–           pensiunea din Poienarii Burchii a fost pusă la dispoziția autorităților cu titlu gratuit, proprietara nesolicitând suma de 230 lei/zi/persoană, aferentă cazării, așa cum s-a vehiculat.

–           conform HG 201/2020, art. 2, în situația în care persoana este cazată într-un centru de carantină pus la dispoziție în mod gratuit, sumele decontate sunt următoarele:  „alocația de cazare este în valoare de 50 lei/zi, care include cheltuielile pentru serviciile de curățenie, servicii de spălătorie, produse de igienă personală, lenjerie, prosoape, protecția bagajelor și a altor efecte personale ale acestora; indemnizația de cazare, în cuantum de 70 lei/zi (…)“

–           aceeași HG precizează și faptul că „decontarea cheltuielilor prevăzute la art. 2 se asigură prin transfer din bugetul Ministerului Sănătății, lunar, la solicitarea direcțiilor de sănătate publică județene, respectiv a municipiului București, pe baza unui borderou centralizator al documentelor justificative aferente, la sfârșitul perioadei de carantină.

Direcțiile de sănătate publică județene, respectiv a municipiului București, decontează cheltuielile prevăzute la art. 2 aferente carantinei la solicitarea autorităților administrației publice locale sau a operatorilor economici, după caz, în baza documentelor justificative“.”, se arată în comunicatul de presă.

5 COMENTARII

  1. Pentru a putea fi introdusi în carantină,anterior era absolut necesară încheierea unui contract ( în baza unei oferte sau cereri prealabile ), între deținatorul legal imobilului şi autoritați + acte subsecvente (procese verbale,etc.) Bineînteles un contract legal…inregistrat oficial în evidențele / registrele autorităților, în care era obligatoriu a fi trecuți termenii si condițiile încheierii sale ( inclusiv dacă este acordat cu titlu gratuit / comodat…oneros s.a.m.d. ).
    Repet , înainte…nicidecum după fiindcă astfel cade sub incidența legii penale ! Este cunoscută bineînțeles ,,printre multe altele” şi practica antedatării , respectiv a înregistrarii tardive astfel a unor documente oficiale în ROMANISTAN ; efectuate după fapta săvârsită în scopul ilicitului penal ( sub pretextul că ar fi existat anterior ) … în încercarea măsluirii-muşamalizării şi scăpării de răspundere astfel ! Printre persoanele implicate se afla şi dintre cele cu pregătire juridică superioară … astfel că cu poate fi invocată sub nici o formă ,, neştiința ” (necunoaşterea legii nu te absolvă de vină,mai ales că este vorba de documente elementare …despre a căror necesitate putea intui şi un necunoscător în domeniu ).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here