Corpul de Control al Prefecturii şi Direcţia de Sănătate Publică vor efectua verificări, până la finalul lunii, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, după apariţia unor plângeri ale medicilor referitoare la problemele interne.

Controlul, început miercuri, a fost comandat de prefect după ce chirurgul Dan Oprea a publicat zilele trecute un mesaj pe Facebook în care se plângea de condiţiile existente, reclamând că fluxul actual limitează numărul de operţii care pot avea loc zilnic. Medicul a sugerat şi desfiinţarea secţiei COVID, având în vedere numărul foarte mic de cazuri, astfel încât toate resursele să poată fi utilizate pentru activitatea curentă.

Verificările vor fi efectuate de Corpul de Control al Prefecturii, alături de Direcţia de Sănătate Publică, Inspectoratul Teritorial de Muncă şi Casa de Asigurări de Sănătate. Comisia va efectua verificările în perioada 25-31 mai, urmând ca un raport integrat să fie prezentat de DSP până pe 3 iunie.

“Guvernul este cel care reglementează sistemul sanitar prin legislaţie care să favorizeze aplicarea managementului calităţii în unităţile sanitare, facilitând munca furnizorului şi apărând pacientul de deficienţele din sistem. Astfel, ca reprezentant în teritoriu, Instituția Prefectului va face toate eforturile necesare pentru ca cetățenii județului să beneficieze de dreptul la îngrijiri medicale de calitate, la cele mai înalte standarde, în funcție de resursele disponibile, eliminând posibilitatea de discriminare sau de vătămare a acestuia”, a anunţat Prefectura Prahova în comunicatul de presă transmis miercuri.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here