Primăria Ploiești are un prejudiciu de 5,5 milioane de lei în urma contractului cu Intergroup Engineerering SRL, firmă care a asigurat consultanța în cadrul proiectului de reabilitare bază materială transport auto – depou tramvaie și autobază troleibuze și autobuze. Practic, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a decis că a fost încălcată legislația privind achizițiile publice în ceea ce privește contractul de consultanță și, ca sancțiune, a decis ca suma de 5.522.653 lei, ca urmare a unei corecții de 100%, să nu fie decontată de la minister și să fie suportată de municipalitate.

Potrivit reprezentanților primăriei Ploiești, inițial contractul în cauză a fost încheiat conform legislației în vigoare, însă, a fost urmat de mai multe acte adiționale care nu au avut la bază proceduri legale. Practic, nu s-a realizat o negociere a prețului pentru serviciile contractate subsecvent contractului inițial, iar valoarea totală a serviciilor care inițial era de aproape 571.000 lei a ajuns la final să coste peste 6 milioane de lei.

“Având în vedere că această creștere a valorii contractuale a fost cu mult mai mare de 50% s-a încălcat Legea achizițiilor publice și s-au eludat procedurile instituite prin aceasta, astfel prejudiciul înregistrat în prezent de UAT Municipiul Ploiești în cadrul acestui proiect, urmare a corecțiilor menționate, este de 5.522.653,23 lei”, susțin reprezentanții primăriei Ploiești.

Cine se face vinovat?!

Surse din primăria Ploiești indică responsabile de acest prejudiciu două persoane, niciuna nemaifiind la ora actuală angajată a primăriei Ploiești. Este vorba despre Daniela Croitoru, care a fost manager de proiect, și despre Adina Brotea, care la momentul respectiv era director adjunct la Serviciul Juridic cu sarcină unică de a se ocupa de achiziții. De altfel, cele două ar fi chiar persoanele care au semnat respectivele acte adiționale.

Fix când Ministerul Dezvoltării a aplicat corecția la finanțarea proiectului, coincidență sau nu, Daniela Croitoru s-a transferat la primăria Câmpina, mai spun surse oficiale din primăria Ploiești. Astfel, din moment ce nu mai este angajat al primăriei Ploiești, nu poate fi cercetată de comisia de disciplină cu privire la acest prejudiciu. Cât despre Adina Brotea, nici aceasta nu mai lucrează la Serviciul Juridic, fiind detașată în cadrul altei instituții.

Cum cele două nu pot fi cercetate de comisia de disciplină pentru modalitatea în care s-au întocmit actele adiționale la contractul de consultanță, singura modalitate prin care ar mai putea fi trase la răspundere ar fi aceea a unei cercetări penale efectuate de către instituții abilitate ale statului.

Coincidență, acum când fostul primar Adrian Dobre este citymanager la primăria Câmpina, iată că și Daniela Croitoru lucrează acolo. În plus, surse din primăria Câmpina susțin că Eugen Prună este, de asemenea, consilier personal al primarului din Câmpina.

Reamintim că Daniela Croitoru a fost în centrul mai multor scandaluri de răsunet, printre care faptul că a fost pontată și a primit salariu pentru zile când nu a fost prezentă la serviciu, dar și faptul că primăria Ploiești a pierdut total finanțarea prin PNDL în martie 2017 pentru că Direcția condusă de Croitoru nu a trimis un fax în timp util și, în plus, l-a trimis la un număr greșit.

Citește și:

Daniela Croitoru, funcționarul public plătit, deși nu s-a prezentat la serviciu, protejată de primarul Adrian Dobre?!

UPDATE. FOTO-DOCUMENT. Concurs aranjat pentru un post de director în Primăria Ploiești?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here