fbpx
miercuri, aprilie 17, 2024
spot_img

Prelungire pentru comisia de negociere cu Apa Nova. Investițiile în rețelele de apă și canalizare din Ploiești, ținute pe loc

Citește Și

- Reclamă -

Negociată în 2021, respinsă de Consiliul Local în ianuarie 2022, o prelungire a contractului cu Apa Nova Ploiești este din nou discutată de autoritățile locale, însă comisia desemnată acum aproape șase luni de Consiliul Local tocmai a obținut o amânare de încă două luni. În tot acest timp, investiții importante, între 17 și 34 de milioane de euro, sunt ținute pe loc.

Consiliul Local Ploiești a aprobat, miercuri, prelungirea cu două luni a termenului până la care comisia de negociere cu Apa Nova trebuie să prezinte concluziile. Decizia vine după ce respectiva comisie, înființată printr-o hotărâre adoptată pe 31 august 2023, a avut inițial șase luni la dispoziție pentru a negocia cu reprezentanții operatorului.

- Reclamă -

Această amânare a fost pusă pe seama blocajului juridic din proiectul noii stații de epurare, dar și a faptului că managerul operatorului de apă a fost în concediu, iar următoarea ședință a putut fi programată abia în martie, după ce termenul-limită impus comisiei ar fi expirat.

În timpul ședinței de miercuri, primarul Andrei Volosevici i-a criticat dur pe consilierii care fac parte din comisie, reclamând că țin pe loc investiții care, într-o primă etapă, ar fi putut ajunge la 17 milioane de euro, independent de situația stației de epurare. El a amintit că o negociere cu Apa Nova a avut loc încă din 2021, însă prelungirea contractului a fost respinsă de Consiliul Local.

Proiectul de hotărâre dezbătut miercuri a urmărit și schimbarea din comisie a consilierului Gheorghe Sârbu, după ce acesta a anunțat despărțirea de PNL. Nemulțumit de decizie, acesta a acuzat public, în timpul ședinței, că existe un interes politic pentru întârzierea negocierilor și blocarea investițiilor.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO Cum s-a produs accidentul de pe DN 1B, dintre un TIR și două mașini

Un grav accident de circulație s-a produs miercuri, în jurul prânzului, pe DN 1B, în comuna Fântânele, în apropierea...
Sari la conținut