Surse politice citate de Antena 3 afirmă că, la doar trei zile dupa depunerea jurământului de la Cotroceni, Mihai Tudose l-a sunat pe Dragnea și i-a spus că nu vrea să puna în aplicare proiectul de guvernare ad litteram.

Potrivit surselor citate, la trei zile de la depunerea jurământului, Tudose i-ar fi comunicat lui Dragnea că nu vrea să pună în aplicare noul program de guvernare, pe care el nu l-a aprobat, și că partea legată de taxe și impozite va distruge economia și firmele.

Luni seara, Dragnea i-ar fi reproșat unele numiri făcute de Tudose în Guvern și faptul că repetă greșelile lui Grindeanu, însă premierul ar fi replicat că nu are de gând să fie un soldat care executa ordine în orb.

Surse guvernamentale citate de HotNews.ro declaraseră luni că o decizie finală privind posibila introducere a impozitului pe cifra de afaceri pentru companii va fi luată doar după ce premierul Mihai Tudose va avea rezultul simulărilor.

Astfel, premierul nu ar fi de acord cu un impozit “clasic” pe cifra de afaceri, ci, eventual, cu un impozit “gradual și doar pe anumite tipuri de activități”, potrivit surselor citate. Orizontul de timp al unei decizii finale nu e clar, dar sursele citate au declarat luni ca premierul vrea să ia decizia înaintea acestei toamne.

sursa: hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here