Prim-ministrul Nicolae Ciucă a solicitat investigații privind orice formă de amenințare la adresa jurnaliștilor și tragerea la răspundere a vinovaților, a transmis purtătorul de cuvând al Guvernului, Dan Cărbunaru.

„Guvernul României susţine total libertatea presei. România este o ţară democratică, în care dreptul la informare şi libertatea de expresie sunt sacre. Premierul Nicolae Ciucă solicită autorităţilor competente ca orice formă de intimidare a jurnaliştilor sa fie investigată, iar vinovaţii traşi la răspundere”, a transmis purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Reacția premierului vine ca urmare a acuzațiilor lansate de jurnalista Emilia Șercan (foto sus), care a susșinut că a fost supusă unor acțiuni de defăimare și intimidare după ce a publicat informații prin care îl acuză pe Ciucă de plagiat în lucrarea de doctorat.

Reacția guvernului, însă, nu face referire explicită la cazul ziaristei Emilia Șercan.

Jurnalista Emilia Şercan a acuzat luni că autorităţile statului au orchestrat o operaţiune de kompromat împotriva sa după ce a dezvăluit că teza premierului Nicolae Ciucă este plagiată, iar acum încearcă să muşamalizeze această acţiune. Ea afirmă că în decurs de o lună a fost vizată de trei acţiuni distincte de ameninţare, defăimare şi intimidare şi că una dintre acestea a fost făcută, potrivit probelor pe care le deţine, cu complicitatea unor persoane din instituţii ale statului, scrie g4media.ro.

În replică, IGPR a precizat că două dintre dosarele penale referitoare la violarea vieţii private deschise ca urmare a plângerilor depuse de jurnalistă, dosare pentru care a fost extinsă urmărirea penală şi pentru acces ilegal la un sistem informatic, au fost reunite şi preluate de Parchetul Tribunalului Bucureşti.

La acest moment, la nivelul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, există în lucru doar dosarul penal referitor la ameninţare, sub supravegherea procurorului.

„În prezent, se aşteptă un răspuns, într-un ordin european de anchetă, vital pentru continuarea activităţilor procedurale”, subliniază IGPR, potrivit sursei citate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here