Premierul Mihai Tudose a participat marţi la reuniunea cvadrilaterală la nivel înalt dintre România, Bulgaria, Serbia și Grecia. Prim-ministrul Mihai Tudose a declarat marți, la Varna, că are convingerea că, în maximum un an, și România și Bulgaria vor fi în Spațiul Schengen.

Premierul Mihai Tudose a participat la reuniunea cvadrilaterală la nivel înalt dintre România, Bulgaria, Serbia și Grecia, unde au fost semnate documentele bilaterale.

“Am convingerea că în maximum un an și România și Bulgaria sunt în Spațiul Schengen”, a afirmat premierul Tudose, într-o conferință de presă comună cu omologul său Boiko Borisov.

„În ceea ce privește intrarea în Spațiul Schengen, Bulgaria și România sunt cumva condamnate să fie împreună și nu este un lucru rău. (…) Prin Bulgaria și prin România au intrat în Uniunea Europeană imigranți la nivel de sute, maxim mii. Dar acum în Uniunea Europeană se află un milion jumătate de imigranți, care n-au trecut pe la noi. Nu știu dacă România (…) și Bulgaria au o problemă cu securitatea granițelor, aș spune dimpotrivă. (…) S-a semnat și astăzi un tratat în ceea ce privește politica comună, iar la nivel de forțe de ordine conlucrarea este exemplară”, a precizat Mihai Tudose.

Sursa: www.realitatea.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here