fbpx
luni, martie 4, 2024
spot_img

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, acuzat de deturnare de fonduri europene

spot_img

Citește Și

- Reclamă -
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au pus în mişcare cercetările în dosarul plângerilor penale făcute de mai mulţi membri afiliaţi ai FRF privind fapte comise de actualul preşedinte, Răzvan Burleanu, în intervalul 2014 – 2018. Printre acuzaţiile formulate în plângerile respective se regăsesc, potrivit surselor ProSport, deturnarea de fonduri, înşelăciunea şi uzurparea de calităţi oficiale.
ProSport relatează că la Ministerul Tineretului și Sportului au ajuns, în urmă cu aproximativ două săptămâni, cereri ale procurorilor DNA, care doresc să afle detalii despre statutul juridic al FRF, despre situaţia Comitetului Executiv şi alte informaţii de natură să clarifice legalitatea în care s-a aflat, după 2014, conducerea federaţiei. ProSport a cerut lămuriri pe această temă chiar de la Ministerul Tineretului şi Sporturilor. Instituţia a confirmat informaţiile: „În legătură cu solicitarea dumneavoastră, vă informăm că nu vă putem da detalii sau alte amănunte în legătură cu solicitarea DNA, fiind vorba despre o cercetare în curs. Pentru alte informaţii vă rugăm să vă adresaţi parchetului respectiv“.
La DNA s-a reclamat, printre altele:
  • cheltuirea ilegală a bugetului de 14 – 25 milioane de euro pe an al FRF din perioada 2014 – 2018;
  • finanţarea, cu milioane de euro, a Centrelor de Excelenţă între timp desfiinţate, după ce nu s-a reuşit înscrierea lor la tribunal. Numai că, între timp, FRF cheltuise deja peste 2.000.000 de euro cu aceste cluburi inexistente în faţa statului român;
  • înscăunarea lui Christoph Daum, cu cheltuielile aferente (peste 1,1 milioane de euro);
  • hotărârea Comitetului Executiv al FRF, în iunie 2016, de a se autopremia cu sume totale de peste 650.000 de euro pentru calificarea României la Euro 2016. Burleanu şi-a dat o primă de 80.000 de euro.

Sursa: www.hotnews.ro

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Angajații din Loteria Română vor protesta la Ministerul Finanțelor, reclamând scăderea cu peste 10% a veniturilor

Angajații din Loteria Română vor organiza în această săptămână mai multe acțiuni de protest în fața Ministerului Finanțelor, reclamând...
spot_img
Sari la conținut