Aflat în campanie electorală pentru turul doi al alegerilor prezidenţiale şi într-un anunţat “război cu PSD”, preşedintele României, Klaus Iohannis, a fost prezent luni după-amiază la Ploieşti, pentru o întâlnire cu membrii şi simpatizanţii Partidului Naţional Liberal.

”Am avut marea plăcere ca împreună cu primarul vostru, pe care acum oficial îl intitulez domnul primar general Adrian Dobre, am plantat un stejar. Am să vă explic ambele simboluri. Am mai fost în câteva locuri în care primarii liberali au dovedit că au luat în mâna lor destinul comunității pe care o conduc și au schimbat acest destin în bine. Și atunci, ca să dau accent special și o recunoaștere acestor primari, le-am spus primari generali. De astăzi, Adrian, ești primar general și sper să fii pe mulți ani”, a susținut președintele Iohannis, cel care a a ținut să explice și ce simbolizează stejarul pe care l-a plantat.

”Teme de mari actualitate în lume, schimbările climatice, combaterea poluării capătă un accent mai aparte, aici , în Ploiești. Și pentru că am vrut să arat nu doar că înțeleg aceste lucruri,că mă voi implicata total în găsirea de soluții împreună cu guvernul liberal, de asta am plantat împreună cu Adrian un stejar.

Totodată, Iohannis a explicat în ce constă acest ”război” dus împotriva PSD.

”Pentru mine, a fi în război cu PSD-ul, înseamnă că îmi doresc ca PSD-ul să plece din fruntea statului și din fruntea instituțiilor. Asta, evident, în mod democratic, prin vot. Însă, aici vreau să fac o precizare foarte importantă, eu în niciun caz nu sunt în război cu alegătorii PSD. Alegătorii PSD au tot dreptul să voteze cu partidul pe care-l preferă, dar cred că nici ei nu sunt foarte mulțumiți că li s-a promis marea cu sarea în decembrie 2016 și când a ajuns PSD-ul la putere, PSD a început să atace marile sisteme publice , a dorit să politizeze justiția și în final nici măcar realizările cu care se tot laudă PSD-ul nu au adus omului de rând mare lucru. Au crescut un pic salariile și pensiile și în compensaţie a crescut inflația și le-a mâncat practic această creștere. Deci, eu sunt în război împotriva politicilor greșite ale regimului Dragnea-Dăncilă, nu sunt în niciun fel de război cu alegătorii PSD-ului.

Întâlnirea cu simpatizanţii din Prahova, care deschide ultima săptămână de campanie electorală înainte de turul doi de alegeri prezidenţiale, a avut loc la Sala Sporturilor “Olimpia” din Ploiești.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here