Președintele Klaus Iohannis a susținut vineri o nouă declarație de presă pe tema pandemiei de COVID-19. Acesta a  declară că vor veni săptămâni critice în România.

”Am intrat în cea mai grea etapă a acestei complicate perioade provocată de epidemia de coronavirus. Este o etapă pe care, prin măsurile restrictive luate din vreme, am reușit să o întârziem cât mai mult posibil. De acum înainte urmează săptămâni foarte dificile, care vor fi critice pentru sistemul de sănătate din România. Este esențial să fim toți conștienți de acest lucru pentru că vor veni momente cu o mare încărcătură emoțională care ne vor testa solidaritatea și unitatea. Avem deja de deplâns 116 morți. Oare câte victime va mai face epidemia? Nu știm, dar știm că depinde de noi să avem cât se poate de puține.
Dacă nu respectăm cu strictețe măsurile, pierderile de vieți vor fi din ce în ce mai multe și cazurile grave se vor înmulți”, a spus Klaus Iohannis.

„Trebuie să câștigăm bătălia(…). Măsurile trebuie să rămână în vigoare până trece pericolul, nimeni nu va fi cu adevărat în siguranță până când nu vom fi cu toții în siguranță”, a adăugat președintele.

Klaus Iohannis a transmis și un mesaj către românii din diaspora: Nu veniți acasă de sărbători!

„Se apropie cu pași repezi sărbătorile de Paște, de data asta însă Învierea găsește întreaga omenire într-un moment de criză, în plină epidemie de un virus ucigaș.

Fac apel la românii din diaspora, un apel necesar care mă umple de tristețe: Nu veniți acasă de sărbători!

E foarte important să înțelegi că revenirea în țară poate fi extrem de periculoasă, atât pentru voi cât și pentru cei la care țineți”, a declarat Klaus Iohannis.

Potrivit președintelui, anul acesta vom fi alături de cei dragi de la distanță.

„E singurul mod prin care ne putem exprima afecțiunea față de cei pe care îi iubim, fără să îi punem în pericol”, a mai spus Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here