Președintele Klaus Iohannis a anunțat, sâmbătă seara, că România va intra în stare de urgență începând de luni. Anunțul a fost făcut la Palatul Cotroceni după depunerea jurământului de către Cabinetul Orban 2.

”Guvernul a depus jurământul în condiții foarte speciale din cauza epidemiei de coronavirus. Felicitări noului guvern și le doresc mult succes. Apreciez votul care s-a dat azi. S-a transmis un mesaj de unitate din Parlament. Prima prioritate e continuarea luptei cu coronavirus și a gestiona întreaga criză.

Guvernul care își preia mandatul e Guvernul care a lucrat cu motoarele turate, a lucrat bine pentru a gestiona această criză.

Vom continua cu toate forțele această luptă. Noul Guvern, împreună cu mine, ne vom didica toate energiile, 100% pentru a gestiona această criză și după terminarea ei pentru a guverna foarte bine pentru România și pentru români.

E important ca măsurile care vor fi luate să fie luate la timp în așa fel încât să prindă. Pentru a face posibilă această luptă cu toate instrumentele prevăzute. Am decis să decretez stare de urgență la începutul sătpămânii viitoare. Guvernul va putea aloca mai mulți bani pentru medicamente, pentru aparatura necesară. Această situație va permite să se realizeze achiziții.

Dragi români, autoritățile își fac treaba, guvernul și-a făcut și până acum treaba foarte bine, dar singuri nu vom reuși să facem decât o parte din treaba care trebuie făcută. Avem nevoie de voi dragi români să respectați indicațiile autorităților, regulile de igienă, și da, să evitați contactele care nu sunt absolut necesare. Pentru a veni în sprijinul părinților am promulgat legea care permite părinților când școala e suspendată să stea acasă să îngrijească copiii. Împreună și numai împreună vom reuși să trecem cu bine și peste această criză. Vă doresc tuturor multă sănătate

Am decis să decretez stare de urgență la începutul săptămânii viitoare.”, a zis Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here