Președintele Klaus Iohannis își va depune vineri, în jurul orei 12.00, la Biroul Electoral Central, candidatura la alegerile din noiembrie. Tot astăzi urmează să se înscrie oficial în cursa pentru Cotroceni și candidatul USR-Plus, Dan Barna.

Vinerea trecută, liderul liberal Ludovic Orban a declarat că obiectivul PNL este strângerea a peste două milioane de semnături pentru candidatura lui Klaus Iohannis la prezidenţiale.

Pe 10 septembrie, Alianța USR-Plus anunța că deja a strâns 200.000 de semnături (numărul minim pentru intrarea în cursa prezidențială) și preciza că va continua acțiunea pentru a fi siguri că autoritățile nu le “invalidează arbitrar semnături, așa cum s-a mai întâmplat în trecut”.

Viorica Dăncilă și-a depus joi candidatura la prezidențiale, premierul spunând că aproape un milion și jumătate de români au semnat pentru ea. Tot ieri s-a înscris la BEC și candidatul PMP, Theodor Paleologu, acesta spunând că a strâns 360.000 de semnături.

Candidații la alegerile prezidențiale își pot depune candidaturile la Biroul Electoral Central până duminică, 22 septembrie, ora 24:00.

Luni, Victor Ponta a declarat că ProRomânia strânsese deja aproape 250.000 de semnături pentru candidatura lui Mircea Diaconu la prezidențiale, la acestea urmând să se adauge cele adunate de ALDE și de susținătorii fostului actor.

Sursa: hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here