Președintele Klaus Iohannis și ministrul Educației Sorin Cîmpeanu au mers luni, 13 septembrie, la Liceul Tehnologic Carol I din Valea Doftanei, unde au luat parte la festivitatea de deschidere a anului școlar.

“Și în acest an, reînceperea anului școlar are loc, din păcate, tot sub spectrul pandemiei. Tocmai de aceea, menținerea școlilor deschise cu prezență fizică depinde de responsabilitatea fiecăruia dintre noi, respectarea normelor sanitare și vaccinarea fiind esențiale.

Stimați dascăli,

Am ales ca la deschiderea acestui an școlar să mă alătur comunității Liceului Tehnologic „Carol I”, pentru că apreciez eforturile dumneavoastră de a crește calitatea și relevanța procesului educațional.

Un factor cheie pentru a transforma o școală într-o adevărată comunitate educațională îl reprezintă și modul în care aceasta investește în formarea și motivarea profesorilor săi. Investiția în cariera didactică este, de altfel, un pilon important în proiectul „România Educată”.”, le-a transmis președintele Iohannis celor prezenți.

Profesorul Steluța Pralea, din Valea Doftanei, a câștigat premiul “directorul anului 2020 pentru inovare” duupă ce ”a digitalizat întreaga unitate de învățământ, atât administrativ, cât și în procesul educațional; au fost implementate programe de problem-based learning in STEAM; 80% dintre profesori au urmat module avansate de formare a competențelor digitale; a introdus două specializări noi pentru elevi, iar abandonul școlar a ajuns la 0%”. Premiul obținut de directorul Liceului Carol I a fost astfel motivul care a stat la baza vizitei președintelui Iohannis în Valea Doftanei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here