Klaus Iohannis1
Președintele Klaus Iohannis spune că tragedia din Prahova, unde trei copii au murit luați de viituri, iar un al patrulea este dat dispărut, reprezintă un puternic semnal de alarmă că este urgentă nevoie de strategii pentru a preveni, pe cât posibil, efectele fenomenelor meteo extreme și de planuri de acțiune imediată atunci când au loc astfel de evenimente climatice extraordinare.
Administrația prezidențială transmite, printr-un comunicat de presă, că președintele Klaus Iohannis a aflat cu profundă durere despre tragedia petrecută în localitatea Sângeru, din judeţul Prahova, în urma căreia și-au pierdut viața trei copii și al patrulea este dat dispărut după ce casa în care locuiau a fost luată de o puternică viitură.
Șeful statului cere autorităților responsabile să ia toate măsurile pentru a-i ajuta pe cei care în aceste momente dificile au nevoie de sprijin.
De asemenea, Iohannis spune că această dramă, care din nefericire nu este un caz singular, reprezintă un puternic semnal de alarmă că este urgentă nevoie de elaborarea unor strategii pentru a preveni, pe cât posibil, efectele fenomenelor meteo extreme și a unor planuri de acțiune imediată atunci când au loc astfel de evenimente climatice extraordinare.
sursa: hotnews.ro

1 COMENTARIU

  1. Autoritatile publice locale trebuie sa consilieze cetatenii care cinstruiesc case si adaposturi pentru animale . Sa le aduca la cunostinta care sint zonele cu risc . Iar daca cetateanul construieste chiar si dupa avertizari , in caz de dezastru , el trebuie sa beneficieze numai de servicii de salvare a vietii nu si de bani publici pentru reconstruire .
    Responsabilizare si constientizare .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here