Președintele Klaus Iohannis a încuviințat marți cererea DNA privind începerea urmăririi penale a fostului ministru al Mediului, Costel Alexe.
Fost ministru al Mediului timp de un an (4 noiembrie 2019 – 5 noiembrie 2020) este acuzat de luare de mită și instigare la săvârșirea infracțiunii de delapidare.
Potrivit Constituției, Preşedintele României are dreptul să ceară urmărirea penală a membrilor Guvernului pentru faptele săvârşite în exerciţiul funcţiei lor, dacă aceștia nu sunt parlamentari.
Costel Alexe este actual președinte al Consiliului Județean Iași. El este acuzat că ar fi primit mită de la un combinat siderurgic 22 de tone de produse din tablă, pentru alocarea cu titlu gratuit către combinat a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră.
DNA nu menționează explicit numele lui Alexe în comunicatul de presă, însă surse judiciare au precizat pentru HotNews.ro că este vorba despre acesta.

 

Potrivit DNA. Costel Alexe ar fi primit cele 22 de tone de marfă în lunile aprilie și iulie 2020, valoarea produselor fiind de 103.000 de lei.

Marfa a ajuns la punctul de lucru al unei firme administrate de o rudă de-a sa.
HotNews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here