fbpx
joi, septembrie 28, 2023
22.9 C
Ploiești
spot_img

Preşedintele UAP Prahova a încetat greva foamei, după punerea în funcţiune a grupului 5 din CET Brazi

Citește Și

- Reclamă -
Intrat în greva foamei zilele trecute, reclamând o bătaie de joc a Consiliului Judeţean faţă de Ploieşti, preşedintele UAP Prahova, Eugen Cristescu, a anunţat că renunţă la protest, după ce municipalitatea a găsit fondurile necesare pentru a pune în funcţiune grupul energetic 5 din CET Brazi.

Preşedintele Uniunii Asociaţiilor de Proprietari Prahova transmisese luni o scrisoare deschisă în care anunţa că a intrat în greva foamei, reclamând că preşedintele Consiliului Judeţean şi-a bătut joc de ploieşteni în problema privind asigurarea apei calde şi căldurii. Nemulţumirea plecase de la faptul că administraţia judeţeană alocase către Ploieşti, la repartizarea de fonduri de vineri, 100.000 de lei, cea mai mică sumă din Prahova, în contextul în care municipalitatea solicitase 20 de milioane pentru a asigura gazele pentru punerea în funcţiune a cazanului şi turbinei 5.

Marţi noapte, Eugen Cristescu a anunţat că încetează protestul, după ce administraţia locală a reuşit, fără sprijinul CJ, să găsească fondurile pentru a porni grupul 5 din CET Brazi. „Scopul principal al grevei mele a fost ca să se facă rost de banii necesari pentru a porni cazanul 5 și turbina 5 si de a atrage atentia asupra disprețului arătat de d-ul Iulian Dumitrescu față de 120.000 de cetățeni ai Ploieștiului pe care a refuzat să-i ajute cu injecția de capital pentru operatorul de termie. De ce am ales acest mod de a protesta, mai clar? Pentru că funcționarea la parametri a cogenerarii la structura 5 permite echilibrarea financiară a operatorului care, astfel, nu va mai fi nevoit să ceară majorare de tarif la 1000-1200 per gigacalorie de la ANRE. Acest lucru ar fi însemnat probleme majore pentru ploieștean, ca și pentru bugetul local care acordă subvenție”, a explicat Eugen Cristescu.

- Reclamă -

Preşedintele UAP Prahova a intrat în greva foamei, reclamând bătaia de joc a Consiliului Judeţean faţă de ploieşteni

„Mai devreme am fost anunțat de d-ul primar Andrei Volosevici, de d-ul subprefect Emil Draganescu și de d-ul director al SC Termo Ploiești SRL, Bogdan Becheanu, că structura 5 funcționează normal producând deja energie electrică în sistem deja. Bineînțeles și energia termică pe care o livrează. Având în vedere că structura 5 funcționează declar ca încetez greva foamei pentru că a rămas fără obiect”, a mai punctat preşedintele UAP Prahova, într-un mesaj publicat marţi noapte pe Facebook.

La câteva ore distanţă, la nivelul cazanului 5 din CET Brazi a apărut o avarie. Detalii AICI!

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Zeci de percheziții în Prahova și alte județe, pentru prinderea unor hoți

41 de percheziții au fost efectuate joi, 28 septembrie, în Prahova, dar și în alte județe pentru prinderea unor...