Prețul carburanților în România a ajuns la un maxim istoric, iar Guvernul caută soluții. Cabinetul Ciucă ia în calcul plafonarea prețurilor de la pompă, după ce carburanții au ajuns să fie cu 30% mai scumpi decât anul trecut în aceeași perioadă.

Benzina a ajuns la 6,99 lei/litru, iar cea premium depășește chiar și 7,60 lei/l. Litrul de motorină costă aproape 8 lei, însă, o înghețare a prețurilor la acest nivel nu ar fi avantajoasă.

”Prețul corect ar fi în jur de 6 lei. De la 5,5 lei/l până la 6,3 lei/l benzinele și produsele de motorină normale iar benzinele specializate și motorinele ar trebui să fie maximum 6,5 lei/l. Dar probabil că se zvonește și se aude că coaliția de guvernare ar fi căzut la pace să găsească o soluție pentru stopare, dar nu numai pentru stopare, dar și pentru revenirea în jurul acestor prețuri”, a declarat Ion Tache, președintele Asociației Benzinarilor Particulari, potrivit antena3.ro.

În timp ce Guvernul României abia acum se gândește la posibilitatea plafonării, alte state au aprobat această măsură încă de acum două luni.

Analizele din ultima lună arată că prețul pentru un litru de benzină a crescut cu 4 procente, iar cel al motorinei cu 5%. Comparativ cu aceeași lună a anului trecut, majorările sunt de 30%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here