Poliția Română și-a făcut un obicei din a prezenta, periodic, poveștile polițiștilor pe care în mod obișnuit îi privim ca simpli agenți. Pentru că în spatele fiecăruia dintre ei se află un motiv, un argument, un moment în care au decis să meargă pe acest drum și poate în aceste detalii se vor regăsi și alți tineri. Sau poate polițistul va fi privit mai des cu respect, nu doar cu teamă, dispreț sau ironie.

Cel mai recent episod este despre Olesea Guțan, prima elevă din Republica Moldova admisă la Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” din Câmpina: “Are 20 de ani, este blondă, cu o statură elegantă, puțin timidă dar inimoasă așa cum se spune în zona de unde vine tânăra. Are un frate mai mic, Ionel, și vine din satul Verejeni, raionul Telenești. A crescut într-o zonă frumoasă, de poveste, înconjurată de oameni harnici și cinstiți”.

“Visele mele nu m-au speriat niciodată, mă gândeam zâmbind că poate într-o zi se vor realiza și voi fi și eu acolo… în teren, alături de cei care iubesc această profesie, alături de cei care poartă uniformă. Când m-am prezentat la concursul de admitere m-am încărcat numai cu gânduri bune, știam că părinții mei aveau emoții și am vrut să le transmit curaj, încredere. Noi suntem o familie modestă, tradițională, unde valorile sunt respectul, buna-cuviință, responsabilitatea, moralitatea”, mărturisește tânăra.

Olesea și-a efectuat studiile în București, iar perioada liceului și-o amitește frumoasă, dar serioasă, în care și-a descoperit aptitudinile și calitățile, acordând mult timp pregătirii și antrenându-se pentru admiterea la școala de poliție. Încă de la începutul liceului urmărea cu interes postările de pe rețelele de socializare ale colegilor de la academie, școlile de poliție, precum și modalitățile riguroase de admitere la aceste instituții de învățământ.

”Îmi place onestitatea, dreptatea, și am capacitatea de a mă adapta noilor provocări și de a le îndeplini cu succes, fiind o persoană perseverentă și cu­rajoasă. Toate acestea m-au determinat fără prea multă zăbavă să particip la concursul de admitere organizat de Școala de Agenți de Poliție «Vasile Lascăr» Câmpina”, le-a mai spus tânăra colegilor săi din IGPR.

sursa: telegrama.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here