autobuze electrice ploiesti
Primul autobuz electric din Ploieşti e în curs de livrare (Foto: TransPloiesti)
Primele autobuze electrice din istoria TCE Ploieşti ajung în curând în municipiu. O fotografie cu primul dintre acestea, pregătit pentru livrare, a fost publicată pe internet.

Noile autobuze electrice vor avea schema de culori galben-albastră, similară celei folosite la noile troleibuze sosite în municipiu tot din fonduri europene.

TransPloieşti a publicat pe Facebook, astăzi, o fotografie care pare surprinsă pe o autostradă, în care apare un autobuz electric aflat în curs de livrare, ancorat în spatele unui trailer. “Primul autobuz electric SOR NS 12 in drum spre Ploiești! Acesta are schema de culoare ca și în cazul troleibuzelor, galben-albastru”, au scris autorii.

Acesta face parte dintr-un lot de nouă autobuze cumpărate printr-un proiect european în care Ministerul Dezvoltării a organizat licitaţia. Prin aceeaşi metodă, Ploieştiul a mai primit 20 de troleibuze şi aşteaptă şi 20 de tramvaie, tot din fonduri europene. Separat, municipalitatea a depus recent o cerere de finanţare în cadrul PNRR pentru alte 22 de autobuze electrice.

Până atunci, primul autobuz electric din istoria municipiului urmează să intre în probe la nivelul TCE Ploieşti, operatorul urmând să ţină legătura cu firma care le-a construit. Dacă probele decurg bine, celelalte opt bucăţi ar urma să fie livrate până la finalul verii, patru în luna iulie şi patru în august.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here