condamnare

condamnareUn primar din judeţul Caraş-Severin, condamnat penal pentru deturnare de fonduri europene, îşi poate continua mandatul.

Ba mai mult, poate candida din nou la următoarele alegeri. Ioan Borduz, edilul şef din comuna Fârliug, a primit o sentinţă de 3 ani de închisoare cu suspendare pentru corupţie. Sentința dată de Curtea de Apel Timișoara îi permite primarului să își continue mandatul, dar și să candideze la următoarele alegeri.

Edilul din Fârliug a primit o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu suspendare și o amendă penală de 20.000 de lei pentru că a schimbat destinația unor fonduri europene.

Mai exact, comuna a câștigat un proiect PHARE pentru construirea unui centru de promovare a agriculturii în valoare de aproape 500.000 de euro. În urma licitației de atribuire a proiectului s-a făcut o economie de peste 50.000 de euro, iar edilul a construit o piață acoperită.

Pentru că a folosit banii fără acordul Ministerului Dezvoltării Regionale, primarul a fost condamnat pentru corupție. El rămâne în funcție dar trebuie să dea banii ministerului.

Sursa: www.digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here