trimis in judecata

Călin Marin, primarul comunei Vlădeni din județul Dâmbovița, a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești pentru două infracțiuni de conflict de interese și pentru abuz în serviciu.

Detalii despre faptele comise de Călin Marin aflați din comunicatul de presă de mai jos:

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurorii Secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a inculpatului: – Călin Marin, primar al comunei Vlădeni, jud. Dâmboviţa, pentru săvârşirea a două infracţiuni de conflict de interese prev. de art. 301 C.p., a infracţiunii de abuz în serviciu prev. de art. 297 al.1 C.p. rap. la art. 132 din Legea nr. 78/2000 şi de folosirea în orice mod de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii prev. de art. 12 lit.b din Legea nr. 78/2000, fapte aflate în concurs real prev. de art. 38 al.1 C.p..

În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt: În perioada 19.03.2014-01.07.2014, în calitate de Primar al comunei Vlădeni, s-a implicat în întreaga procedura de selecţie şi numire în funcţia de inspector clasa I, grad profesional asistent, în cadrul compartimentului Stare Civilă şi Resurse Umane al aparatului de specialitate al Primarului Comunei Vlădeni a soţiei sale, Călin Ionica Daniela, care a obţinut un folos patrimonial, prin semnarea documentelor ce au stat la baza organizării concursului pentru ocuparea funcţiei susmenţionate, prin semnarea Dispoziţiei nr.216/13.05.2014 de numire în funcţie a soţiei sale, a fişei postului acesteia, a Dispoziţiei nr.221/02.06.2014 prin care a dispus delegarea atribuţiilor de ofiţer de stare civilă soţiei sale, precum şi a Dispoziţiei nr.248/01.07.2014 de completare a Dispoziţiei nr.216/13.05.2014.

Totodată, în perioada aprilie – mai 2014, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a încheiat actul adiţional la contractul de prestări servicii încheiat cu SC SINDCAS SRL în data de 01.01.2013, prin care s-a modificat şi completat obiectul, durata şi preţul contractului, incluzând printre altele şi prestarea serviciilor resurse umane stare civilă, iar ulterior a avizat contractul individual de muncă încheiat între SC SINDCAS SRL şi soţia sa Călin Ionica Daniela, în care îi era stabilită o retribuţie lunară de 2120 lei, dispunând şi efectuarea plăţilor celor două facturi emise de SC SINDCAS SRL, acţiuni în urma cărora soţia sa, Călin Ionica Daniela, a obţinut un folos patrimonial, constând în sumele obţinute de la SC SINDCAS SRL în luna aprilie – mai 2014, respectiv 3008 lei. Inculpatul, în calitate de Primar al Comunei Vlădeni, autoritate publică locală, a organizat fraudulos concursul pentru ocuparea a două funcţii publice de execuţie din data de 19.05.2014, în scopul obţinerii unui folos necuvenit pentru soţia sa Călin Ionica Daniela, constând în angajarea acesteia în aparatul de specialitate al Primarului Comunei Vlădeni, cu consecinţa vătămării drepturilor unor persoane şi cauzarea unei pagube în cuantum de 17087 lei reprezentată de salariile încasate de aceasta de la data numirii pe funcţie şi până în prezent.

De asemenea, a înmânat martorelor C. I. D. şi B. C.C. subiectele ce urmau a fi date candidaţilor înscrişi la concursul organizat în data de 19.05.2015 (informaţii ce nu erau destinate publicităţii) în scopul obţinerii unui folos necuvenit, respectiv promovarea examenului pentru intrarea în corpul funcţionarilor publici la UAT Comuna Vlădeni. Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Moreni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here