Primarul din Ştefăneştii de Jos (Ilfov), Ionel Robert Ştefan, a fost trimis în judecată de DIICOT, în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea infracţiunilor de viol, loviri şi alte violenţe şi influenţarea declaraţiilor, într-un dosar în care este acuzat că a violat, alături de alţi bărbaţi, o fată de 12 ani, care a rămas însărcinată şi apoi a născut un copil, relatează Agerpres.

În acelaşi dosar a fost trimis în judecată şi fiul primarului pentru deţinere de droguri de risc pentru consum propriu, după ce procurorii au descoperit în camera acestuia, în timpul efectuării unor percheziţii în luna februarie, 7,25 grame de canabis.

 

În urmă cu un an, primarul și ceilalți bărbați au fost reținuți, iar Ștefan Ionel Robert anunța că se autosuspendă din funcția pe care o  deține în PNL, până la “clarificarea situației”.

“Pe fondul informaţiilor complet neadevărate care circulă despre mine în spaţiul public, deşi mă declar nevinovat, am decis să mă autosuspend din partid şi să renunţ la calitatea de membru al Partidului Naţional Liberal până la clarificarea situaţiei. Este o decizie grea, dar imperativă, întrucât nu îmi doresc să aduc în niciun fel prejudicii de imagine partidului meu”, a scris, la cel moment, pe Facebook primarul.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, primarul și ceilalți inculpați au fost trimiși în judecată.

Rechizitoriul dezvăluie fapte șocante.

“Prin rechizitoriul din data de 31.05.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată a unui număr de 8 inculpaţi (printre care un primar), 7 dintre aceștia în stare de arest preventiv și unul în stare de libertate, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori, viol, loviri și alte violențe, influențarea declarațiilor și deținere de droguri de risc pentru consum propriu.

În cauză s-a reținut faptul că, la sfârșitul anului 2017, profitând de starea de vădită vulnerabilitate generată de vârsta fragedă și lipsa educației, prin crearea aparenței unei relații sentimentale (metoda „Loverboy”), unul dintre inculpați a recrutat în vederea exploatării sexuale o persoană vătămată (la acel moment în vârstă de 12 ani).

Acesta a întreținut relații sexuale cu persoana vătămată și, ulterior, a amenințat-o cu divulgarea celor întâmplate părinților acesteia.

De asemenea, inculpatul a exercitat acte de violență asupra persoanei vătămate, pentru a o determina să facă tot ceea îi solicita (de exemplu, să se întâlnească cu inculpatul doar la solicitarea lui, să nu declare organelor de poliție adevărul după ce a rămas însărcinată, să-și mintă părinții cu privire la relația lor).

În plus, persoana vătămată a fost constrânsă de către acesta, prin utilizarea de amenințări și acte de violență, să întrețină relații sexuale cu alți doi inculpați.

În cursul lunii iunie 2018, după ce persoana vătămată a fost înregistrată audio-video în timp ce recunoștea că și-a început viața sexuală, un alt inculpat a recrutat aceeași persoană vătămată (în vârstă de 13 ani) în vederea exploatării sexuale.

În acest scop, aceasta a fost atrasă în locuința folosită de inculpat sub diferite pretexte (desfășurarea unor activități de menaj contracost, organizarea unei petreceri sau vânzarea de obiecte vestimentare).

Prin amenințări cu divulgarea către părinți a conținutul înregistrărilor audio-video și prin întrebuințarea de violențe, inculpatul a constrâns persoana vătămată să întrețină relații sexuale cu alți doi inculpați.

În vederea îngreunării anchetei penale și împiedicării tragerii la răspundere penala a autorilor, suspecții au întreprins demersuri constând în influențarea declarațiilor persoanei vătămate în fața organelor judiciare prin oferirea de foloase patrimoniale și exercitarea de amenințări asupra familiei minorei, pentru ca persoana vătămată să dea declarații mincinoase cu privire la identitatea adevăraților autori ai infracțiunii de viol.

De asemenea, doi dintre suspecți au exercitat în mod repetat acte de violență asupra martorului denunțător (ce au necesitat 3-4 zile, respectiv 11-12 zile de îngrijiri medicale) în scopul împiedicării sesizării organelor judiciare, pentru ca acesta să nu dea declarații și să nu prezinte probe în cauza penală.

În cauză s-a dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a unui inculpat cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere de droguri de risc pentru consum propriu, reținându-se că în urma percheziției domiciliare din data de 11.02.2022, în camera folosită de acesta, a fost descoperită cantitatea de 7,25 grame de canabis, substanță deținută de acesta pentru consum propriu.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluționare Tribunalului București.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here