fbpx
sâmbătă, aprilie 13, 2024
spot_img

Primăria Bălțești a rămas fără conducere, după măsurile luate împotriva primarului Radu Ion

Citește Și

- Reclamă -

Primăria Bălțești a rămas fără conducere, după ce primarul Radu Ion a fost plasat în arest la domiciliu. În măsurile luate de instanță, se numără și aceea ca Radu Ion să își exercite funcția.

Procurorii din Vălenii de Munte au solicitat arestarea preventivă a lui Radu Ion, primarul comunei Bălțești, acuzându-l de folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane în formă continuată (115 acte materiale), instigare la delapidare în formă continuată (169 de acte materiale) și complicitate la nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Judecătoria Vălenii de Munte a decis ca edilul să fie plasat în arest la domiciliu, însă, a dispus și o serie de interdicții pentru acesta, printre care și aceea de a-și exercita funcția:

”Impune inculpatului Radu Ion obligaţia de a nu părăsi imobilul în care locuieşte efectiv din com. Bălțești (…) jud, Prahova, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. În baza art. 221 alin. 2 Cpp, pe durata arestului la domiciliu, inculpatul Radu Ion va respecta următoarele obligaţii:

- Reclamă -

a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat;

b) să nu comunice, direct sau indirect, pe nicio cale, cu ceilalți suspecţi/i nculpaţi, cu membrii de familie ai acestora , cu martorii şi experţii desemnaţi în cauză ( …).

c) să nu exercite profesia, meseria sau să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia a săvârşit faptele.

- Reclamă -

d) să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme.”, se arată pe portalul instanțelor de judecată.

Reporterii Incomod l-au contactat pe viceprimarul comunei Bălțești, Mihail Bogdan Moise, pentru a-l întreba dacă a preluat atribuțiile primarului. Acesta ne-a explicat că încă nu a fost luată nicio decizie în acest sens.

Urmărește și:

Urmărește-ne pe Whatsapp

Urmărește-ne pe canalul de Telegram: t.me/ziarulincomod

- Reclamă -

Urmărește-ne pe Facebook: https://www.facebook.com/ZiarulIncomod

Urmărește-ne pe Youtube: https://www.youtube.com/@ZiarulIncomod/videos

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO 2 morți și 9 asistați medical în urma unui incendiu

Doi oameni au murit, iar alți 9, printre care și un copil, primesc îngrijiri medicale în urma unui incendiu...
Sari la conținut