Primăria Câmpina a intrat în 2021 cu facturi neachitate de 1,6 milioane de lei pentru lucrări executate în 2020, dar care n-au fost prinse de fosta administrație în bugetul pe anul trecut. O parte a fost plătită deja.

”Din punctul meu de vedere, cel mai grav lucru este că, pe lângă rectificările bugetare unde am diminuat acele cheltuieli propuse din acele sume umflate în decursul anului 2020, nu am reușit să scăpăm cu totul, astfel încât să nu afecteze într-o mare măsură bugetul pentru anul 2021.

Primăria Câmpina a încheiat anul 2020 fără datorii, dar cu o mare problemă: la finalul anului au rămas facturi neachitate în valoare de 1,6 milioane lei, adică 16 miliarde lei vechi, care se vor regăsi în bugetul pe anul 2021.

Se întâmplă acest lucru, pentru că au fost angajate lucrări care au fost executate în 2020, din fonduri care nu existau, în valoarea de suma pe care am spus-o, 16 miliarde lei vechi”, a spus primarul Alin Moldoveanu, potrivit campinatv.ro.

Potrivit actualului primar, vechea administrație a antamat lucrări având ca sursă de finanțare fonduri care nu existau în realitate.

Lucrările au fost executate, societățile respective au venit cu facturile, iar noua administrație a trebuit să le plătească.

Cele cu termen de plată în 2020 au fost achitate, dar sunt si lucrări cu termen de plată în 2021.

Cea mai mare parte a fost deja achitată, noua administrație prevalându-se de posibilitatea de a cheltui lunar o cotă de 1/12 din bugetul anului 2020, scrie campinatv.ro.

Bugetul pe 2021 este în consultare publică.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here