fbpx
duminică, iunie 23, 2024
spot_img

UPDATE. Răspunsul oficial al primarului. Primăria Comarnic introduce viniete pentru mașinile înmatriculate în București și Ilfov?!

Citește Și

- Reclamă -

UPDATE. Contactat de reporterii ziarului Incomod, primarul Sorin Popa a declarat că într-o discuție cu o reprezentantă mass-media a fost înțeles greșit când a spus că și-ar dori o astfel de taxă pentru a aduce bani la bugetul local, și că nu a spus că o va implementa. Edilul a explicat pentru ziarul Incomod că deși și-ar dori, nu poate institui o astfel de taxă având în vedere faptul că nu poate pune taxă asupra unui bun care nu este în administrarea primăriei, DN 1 fiind administrat de CNAIR.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

- Reclamă -

Sorin Popa, primarul orașului Comarnic, ar fi decis să introducă viniete pentru autoturismele înmatriculate în București și Ilfov.

Blocajul rutier și coada uriașă de mașini care staționează pe teritoriul orașului Comarnic la sfârșit de săptămână au ajuns, de ani de zile, o normalitate.

Edilul susține că localitatea pe care o conduce este cea mai afectată de pe Valea Prahovei în ceea ce privește traficul de mașini din weekend.

- Reclamă -

Totodată, acesta precizează că, din cauza blocajelor în circulație, locuitorii de aici au ajuns să respire doar gaze de eșapament.

Comărnicenii se plâng, de foarte multă vreme, că nu mai pot respira din cauza poluării cauzate de autoturismele care tranzitează orașul, cele mai multe fiind din București și Ilfov.

”Pe noi ne poluează la fel de mult ca și în București, pentru că stau mașinile cu orele pe raza orașului Comarnic. Vom face și noi o hotărâre de consiliu, că este ușor de făcut, prin care să impunem viniete pentru cei din București și Ilfov. Așa aducem și noi niște bani la buget”, a declarat Sorin Popa, primarul orașului Comarnic.

Pe lângă poluarea masivă cauzată de gazele de eșapament ale mașinilor blocate în trafic, locuitorii din Comarnic se confruntă și cu dificultatea de a traversa strada principală, pericolul de a fi călcat de mașini fiind iminent.

- Reclamă -

Potrivit unor surse apropiate edilului din Comarnic, însă, proiectul nu va putea fi implementat întrucât DN 1 este în administrarea CNAIR.

Proiectul de hotărâre privind introducerea de viniete în București a intrat deja în linie dreaptă, urmând ca, după perioada de 30 de zile pentru dezbatere publică, acesta să fie votat de consilieri.  Potrivit actului normativ, vinieta se va putea cumpăra prin SMS sau de la benzinării, iar sistemul va fi monitorizat video. Zonele unde cei din afara Bucureștiului nu mai pot intra fără vinietă, între orele 7 și 22, sunt Piaţa Victoriei – Iancu de Hunedoara – şos. Ştefan cel Mare – str. Polonă – str. Mihai Eminescu – str. Traian – bd. Nerva Traian – bd. Gheorghe Şincai – str. Lânăriei – Calea Şerban Vodă – bd. Mărăşeşti – str. Mitropolit Nifon – bd. Libertăţii – Calea 13 Septembrie – str. Izvor – str. B.P. Haşdeu – str. Vasile Pârvan – str. Berzei – str. Buzeşti şi P-ţa Victoriei, inclusiv limitele acestuia. Totodată, autoturismele care sunt sub Euro 3 nu vor avea acces în această zonă, indiferent unde sunt înmatriculate. Reprezentanții Primăriei Capitalei au precizat că la fiecare intrare, la fiecare penetraţie din Municipiul Bucureşti, vor fi montate camere, conectate la un sistem electronic. Sistemul va monitoriza întreg traficul din oraş şi va indentifica numere de autoturisme care vor fi transmise către Poliţia Locală, amenzile fiind expediate prin poștă proprietarilor de autoturisme. Autovehiculele care nu sunt înmatriculate în Bucureşti şi judeţul Ilfov, la momentul pătrunderii în Capitală, vor trebui să facă dovada că şi-au achiziţionat o vinietă pe Bucureşti, Oxigen B, care va costa pentru o zi 10 lei și pentru un an 1.900 lei.

sursa:ph-online.ro

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

A acceptat să ia viața unui om pentru 10.000 de euro și un scuter. Detalii șocante despre o crimă la comandă

Dezvăluiri incredibile despre o crimă comandată în schimbul a 10.000 de lei şi un scuter. Două femei din Bucureşti,...