Image by Photo Mix from Pixabay

Primăria Păulești a semnat contractul de finanțare pentru un sistem integrat de monitorizare video a comunei. Valoare contractului de finanțat este de 2.195.401 lei, iar banii au fost obținuți de administrația locală prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Astfel, actualul sistem de monitorizare video va fi mult îmbunătățit. Camerele vor fi unele performante, care vor oferi o calitate sporită a imaginilor. În primă fază, fondurile vor fi folosite pentru achiziția a 10 camere video, care se vor adăuga celor 20 deja existente.

Ulterior, primăria Păulești va mai cumpăra din bugetul propriu încă 20 de camere video.

„Comuna Păulești a crescut standardele în multe domenii, cum ar fi infrastructura, dotările instituțiilor de învățâmânt și ale celor din domeniul medical etc. Era normal să încercăm să avem și o siguranță publică adecvată. Sistemul de supraveghere video ne va ajuta să monitorizăm traficul auto, dar și să combatem fenomene mai puțin dorite pe raza localității, cum ar fi furturile, inclusiv cele de lemne, prostituția pe străzi, vandalizările de pe domeniul public, gunoaiele aruncate în locuri neamenajate etc. Peste tot în lumea civilizată există așa ceva, așa că ne vom obișnui încetul cu încetul”, a precizat primarul comunei Păulești pentru zdp.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here