petrom omv

petrom omvSediul OMV din centrul Ploieștiului a născut multe polemici în rândul administrației locale. Inițial, printr-un acord semnat în decembrie 2012, între societate și municipalitate, reprezentată la acel moment de fostul edil Iulian Bădescu, acolo trebuia să se mute Spitalul de Pediatrie. Termenul de relocare era de 33 de luni, în caz contrar OMV cerea municipalității despăgubire suma de 9.5 milioane de euro.

Asta înseamna că municipalitatea trebuia să fie gata cu spitalului până luna viitoare, lucru care este imposibil de realizat în contextul în care până în prezent nu s-a făcut niciun demers în acest sens. Edilii s-au văzut astfel într-o situație limită, sub amenințarea celor 9 milioane și jumătate de euro și au chemai reprezentanții OMV la noi negocieri. Sub avantajul de a nu plăti impozit pentru acest imobil, reprezentanții gigantului petrolier au fost de acord ca primăria să mute în clădirea respectivă mai multe Direcții subordonate, iar relocarea să fie gata până la data de 31 unie 2018. De asemenea, a fost menținută clauza conform căreia imobilul nu poate fi înstrăinat timp de 15 ani.

“Nu vom putea muta toate direcțiile, vom muta sigur Protecția Socială, adică ASSC, și Casa de Cultură I.L. Caragiale. Eu aș vedea și Direcția de Patrimoniu acolo, întrucât tratează și cazurile sociale de familii evacuate din case naționalizate și lucrează direct cu cei de la ASSC. De asemenea, am putea muta acolo și Direcția de Cultură și Direcția Relații Internaționale, pentru că ambele au proiecte cu caracter social și cultural.”, a declarat Raul Petrescu, viceprimarul Ploieștiului.

Actul adițional prin care municipalitatea poate muta aceste Direcții subordonate primăriei va fi votat luni, în ședința de Consiliu Local. 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here