Platforma de colectare a deșeurilor de pe strada Înfrățirii, fotografie realizată miercuri, 11 august

Ședința ADI Deșeuri în care ar fi trebuit să fie votată rezilierea contractului cu Rosal pentru colectarea deșeurilor menajere a fost din nou amânată! Încă de la jumătatea lunii septembrie se discută despre convocarea unei ședințe în care primarii prinși în contractul semnat de ADI Deșeuri cu Rosal să voteze dacă doresc sau nu rezilierea, pe baza împuternicirilor date de Consiliile Locale.

Numai că nici până acum unii primari nu ar fi luat împuterniciri de la Consiliul Local pentru a-și exprima votul privind rezilierea, astfel că ședința a fost amânată în mod repetat.

În acest context, primăria Ploiești a emis un comunicat de presă în care acuză ADI Deșeuri că tergiversează rezilierea contractului cu Rosal. Redăm mai jos comunicatul integral:

“Deși, astăzi, ar fi trebuit să aibă loc ședința în care să fie discutată rezilierea contractului pentru ridicarea deșeurilor menajere de la populație cu operatorul de salubritate mai sus amintit, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Parteneriatul pentru Managementul Deșeurilor Prahova” amână din nou întâlnirea în care ar fi trebuit să se ia o decizie atât de importantă.

„Nemulțumirea ploieștenilor, față de modul în care este realizată activitatea de colectare a deșeurilor menajere de la platformele gospodărești, precum și direct de la persoanele fizice sau juridice, se manifestă în continuare, pe bună dreptate, mai ales că în cadrul ADI Deșeuri Prahova s-a decis și majorarea tarifului la salubritate pentru cetățeni, fapt cu care personal nu am fost de acord.

Nu înțelegem de ce se amână la nesfârșit această decizie și de ce ploieștenii trebuie să suporte consecințele neplăcute cauzate de lipsa de răspundere și asumare a celor care ar trebui să fie hotărâți și să pună pe primul loc interesul cetățenilor.

Am dorit, prin acest anunț public, să îi informez pe ploieșteni cu privire la situația acestor servicii de salubrizare și să înțeleagă că municipalitatea este în acord cu opinia publică și face în continuare toate demersurile legale pentru ca această situație să fie remediată cât mai rapid”, a declarat, în acest context, primarul Andrei Volosevici.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here