Primăria Ploieşti a lansat, săptămâna trecută, o procedură de achiziţii, căutând o firmă care să vină cu propuneri inedite pentru iluminatul festiv şi organizarea activităţilor dedicate sărbătorilor de iarnă. Autorităţile pun la bătaie 10.000 de euro pentru acest nou concept.

Târgul de Crăciun care va fi organizat în Ploieşti se schimbă la faţă! Sau cel puţin asta doresc autorităţile locale, care au lansat o procedură de achiziţii pentru un nou concept, care să vizeze activităţile din perioada sărbătorilor de iarnă şi modalitatea în care ar trebui gândit iluminatul ornamental. Anunţul privind această selecţie a fost publicat pe 5 octombrie pe pagina de internet a municipalităţii, ploiesti.ro, alături de documentaţia care trebuie respectată de ofertanţi.

Primăria Ploieşti a alocat, din bugetul local, suma de 40.000 de lei pentru acest contract de servicii. Cu tot cu TVA, valoarea alocată depăşeşte cu puţin 10.000 de euro.

Primarul Ploieştiului, Adrian Dobre, a discutat despre această achiziţie într-o conferinţă de presă organizată vineri, după ce a fost întrebat cu privire la problemele de la iluminatul ornamental din iarna 2016-2017, după ce economiştii de la SGU, societatea care se ocupa de iluminatul public în acea perioadă, au refuzat să dea viza de control financiar pentru plata facturii venite de la firma care a furnizat instalaţiile, motivând că unele dintre componentele montate în municipiu nu au corespuns cerinţelor de la licitaţia care fusese organizată.

“Factura respectivă este între SGU şi cei care au pus la dispoziţie respectivele corpuri de iluminat. Din nefericire, nu primim din partea SGU anumite vize de conformitate. Până nu se rezolvă această problemă, nici plata nu se poate face. Nu este vina Primăriei că nu s-a achitat. Oricum, pentru iarna aceasta, există o achiziţie pe ce înseamnă conceptul de Crăciun, cuprinde şi iluminat, şi aranjare, idei cu care să ieşim un pic din contextul care a existat până în prezent. Achiziţia a fost lansată zilele trecute, foarte târziu după părerea mea, pentru că documentele respective există, să spunem într-o formă brută, de trei luni”, a declarat Adrian Dobre, primarul municipiului Ploieşti.

Ofertele pot fi depuse până pe data de 13 octombrie, la ora 12.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here