primaria ploiesti andrei volosevici daniel nicodim magdalena trofin
Poate a treia oară e cu noroc! Primarul şi viceprimarii Ploieştiului au semnat o nouă solicitare de convocare a unei şedinţe la nivelul ADI Termo Prahova pe tema alimentării cu apă caldă, după ce a doua şedinţă, care ar fi trebuit să aibă loc marţi, s-a încheiat la fel ca prima, fără participarea reprezentanţilor Consiliului Judeţean.

Conform statutului asociaţiei, Primăria are trei reprezentanţi în Adunarea Generală, iar Consiliul Judeţean patru, astfel încât cvorumul nu poate fi asigurat doar de membrii municipalităţii. Lăsaţi, cum s-ar spune, cu ochii în soare, primarul şi viceprimarii Ploieştiului au decis să mai propună o şedinţă AGA, care se poate ţine, conform aceluiaşi statut, în termen de cinci zile de la convocare.

“Pentru a treia oară consecutiv, municipalitatea ploieșteană este nevoită să solicite, din nou, Consiliului Județean Prahova reluarea procedurii de convocare a Adunării Generale a Acționarilor (A.G.A.) a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (A.D.I.) Termo Prahova, în vederea demarării procedurilor legale privind asigurarea apei calde pentru ploieșteni. Acest demers vine ca urmare a faptului că reprezentanții Consiliului Județean în A.G.A a A.D.I. Termo Prahova nu s-au prezentat, nici astăzi, la ședința similară programată, statutar, a se desfășura în regim de urgență, în contextul amintit mai sus”, a informat Primăria Ploieşti, într-un comunicat de presă transmis marţi.

Primăria cere urgentarea procedurilor necesare la nivelul ADI

Şedinţa AGA fusese solicitată de reprezentanţii Primăriei în încercarea de a urgenta demersurile pentru găsirea unui nou operator, în condiţiile în care contractul cu Termoficare Prahova a fost reziliat pe 2 august, iar operatorul e obligat, printr-o prevedere din legislaţia serviciilor publice, să asigure o aşa-zisă perioadă de continuitate, până la 90 de zile.

“În contextul urgentării demarării procedurilor legale privind asigurarea continuității furnizării serviciului de producere, transport, distribuție și furnizare de energie termică, în sistem centralizat, municipalitatea ploieșteană, prin reprezentanții desemnați în cadrul A.G.A a A.D.I. Termo Prahova solicită din nou, implicit pe această cale, convocarea pentru a treia oară consecutiv, în termenul legal de 5 zile, a A.G.A a A.D.I. Termo Prahova. Precizăm că, rezilierea contractului nr. 185/7/09.05.2022 de delegare prin concesiune a gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termică în municipiul Ploiești, în sistem centralizat, a fost dispusă, unilateral, de către membrii Consiliului Județean Prahova, desemnați în A.G.A. a A.D.I. Termo Prahova”, se mai arată în comunicatul de presă al Primăriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here