fbpx
duminică, aprilie 14, 2024
spot_img

Primăria Ploiești cumpără autobuze și stații de încărcare prin PNRR

Citește Și

- Reclamă -

Primăria Ploiești anunță că a semnat un contract de furnizare pentru a cumpăra 22 de autobuze nepoluante, 22 de stații de încărcare lentă și 8 stații de încărcare rapidă.

Valoarea contractului este de aproape 52,1 milioane de lei, plus TVA,, iar banii sunt asigurați prin PNRR.

Redăm mai jos integral comunicatul municipalității:

Primăria Municipiului Ploiești a încheiat, astăzi, cu furnizorul ANADOLU AUTOMOBIL ROM SRL, contractul de furnizare având ca obiect “Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public prin achiziționarea de autobuze electrice și stații de încărcare”.

- Reclamă -

Obiectivul general al contractului îl reprezintă asigurarea unui mediu sustenabil, eficient, prietenos pentru transportul public la nivelul Municipiului Ploiești, conducând astfel la îmbunătățirea condițiilor de mobilitate urbană, la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră generate de transporturi și la sporirea siguranței rutiere în zonele urbane, prin soluții digitale și ecologice de transport

Obiectul contractului îl reprezintă furnizarea de echipamente specifice și de material rulant modern cu zero emisii, pentru îmbunătățirea transportului public urban și facilitarea tranziției spre mobilitate urbană durabilă, respectiv:

–  22 autobuze nepoluante, denumirea SOR EBN 9,5, producător SOR Libchavy spo s.r.o.;

- Reclamă -

–  22 stații de încărcare lentă –  DC S60;

–  8 stații de încărcare rapidă – Axon Easy 150.

Valoarea contractului este de 52.083.502,00 la care se adaugă TVA, finanțarea fiind asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României, Componenta 10 – Fondul Local, investiția I.1.1 – Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public (achiziția de vehicule nepoluante), în baza contractului de finanțare nr. 134674/28.11.2022, încheiat de Unitatea Administrativ Teritorială (U.A.T.) Municipiul Ploiești cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, respectiv:

–  22 autobuze nepoluante, cu o valoare totală de 48.406.072 lei, fără TVA (2.200.276 lei/buc);

- Reclamă -

–  22 stații de încărcare lentă, cu o valoare totală de 2.162.710 lei, fără TVA (98.305 lei/buc);

–  8 stații de încărcare rapidă, cu o valoare totală de 1.514.720 lei, fără TVA (189 340 lei/buc).

Autobuzele electrice sunt destinate transportului urban de călători, conform Directivei cadru 2007/46/CE de stabilire a unui cadru pentru omologarea autovehiculelor și remorcilor acestora, precum și a sistemelor, componentelor și unităților tehnice separate destinate vehiculelor respectiv, Directivei 2009/33/CE privind promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic, Legea serviciilor de transport public local nr. 92/2007, cu modificările și completările ulterioare, și prezintă următoarele caracteristici principale:

•    au dimensiunea de 9,5 m;

•   sunt de tip solo, cu planșeu jos, facilitând accesul nelimitat al persoanelor cu mobilitate redusă, fără etaj și caroserie CE;

•    capacitate maximă de 67 călători, din care 26 pe scaune;

•    capacitatea bateriilor de 276 kWh;

  • autonomie de 221,46 km;    

Durata de livrare a produselor, care fac obiectul contractului, este de maxim 13 luni de la emiterea comenzii.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

  1. Foarte bine. Dacă au accesat fonduri europene. Oricum era nevoie de mașini noi, în Ploiești circulă toate epavele la mâna a treia cu norma de casare făcută de acum 10 ani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO 2 morți și 9 asistați medical în urma unui incendiu

Doi oameni au murit, iar alți 9, printre care și un copil, primesc îngrijiri medicale în urma unui incendiu...
Sari la conținut