fbpx
luni, mai 29, 2023

Primăria Ploiești a închiriat două spații comerciale în centrul orașului la prețuri de nimic

Citește Și

- Advertisement -

Primăria Ploiești a închiriat două spații comerciale în centrul orașului, încasând o chirie cel puțin modică! În condițiile în care chiria pentru orice spațiu comercial din zona ultra-centrală are un cost destul de piperat, primăria Ploiești a dat două astfel de spații, prin contracte de superficie, pentru 414, respectiv 547 lei pe lună. Contractele au fost încheiate pe 49 de ani, iar taxa de redevență a fost stabilită în urma unui raport de evaluare întocmit de o firmă din Craiova la sfârșitul anului 2017.

Pe 31 octombrie 2018, Consiliul Local a votat încheierea celor două contracte de superficie, care vizează spații comerciale de la parterul unui bloc din zona centrală, Piața Victoriei, mai exact de la parterul blocului unde este Galerie de Artă, de sub Doroftei Pub.

- Advertisement -

Prima hotărâre votată decide încheierea contractului de superficie între primăria Ploiești și Apostolescu Eliodor, pentru un spațiu în suprafață de 37 mp, la prețul de 547 lei lunar. Cel de-al doilea contract vizează un spațiu din imediata vecinătate, în suprafață de 28 mp, pentru care redevența a fost stabilită la 414 lei pe lună. Acest al doilea contract a fost încheiat cu SC OPOGETE IMPEX SRL. Potrivit datelor de pe listafirme.ro, societatea face parte din grupul de firme Casa Duca, iar printre acționari se numără Duca Alin Ciprian, fiul primarului PSD din Cerașu, Duca Dumitru.

În cazul ambelor spații, raportul de evaluare în funcție de care a fost stabilită taxa de redevență a fost întocmit în noiembrie 2017 de SC OPINION SRL, o societate din Craiova, costul raportului fiind suportat de cei care au închiriat spațiile.

Cele două proiecte au fost votate de Consiliul Local cu 26 de voturi din 27, singurul consilier care s-a abținut de la votul acestui proiect fiind Gheorghe Sîrbu.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

VIDEO Trei mașini implicate într-un accident în Ploiești

Trei mașini au fost implicate într-un accident rutier luni după-amiază, 29 mai, în Ploiești. Accidentul s-a produs în zona...

Mai Multe Articole Ca Acesta