fbpx
luni, martie 4, 2024
spot_img

Primăria Ploieşti îşi eşalonează o datorie de peste 2 milioane de euro către RASP

spot_img

Citește Și

- Reclamă -
Primăria Ploieşti e datoare, în urma unei sentinţe mai vechi, către Regia Autonomă de Servicii Publice, structură aflată în subordinea administraţiei locale. Autorităţile au aprobat un acord de eşalonare, pentru o datorie de peste 2 milioane de euro, rămasă de la cotele BERD pentru termoficare. Vestea cea mai proastă e că banii, odată ajunşi la RASP, vor sta imobilizaţi pentru multă vreme, având în vedere că Regia nu mai activează în domeniul termoficării.

Consiliul Local a aprobat încheierea unui acord de eşalonare pe trei ani, pentru suma de puţin peste 10,5 milioane de lei, reprezentând debite şi penalităţi de întârziere. Suma e calculată în baza unei sentinţe, la care s-a ajuns după un control al Curţii de Conturi.

Sumele respective fuseseră strânse de RASP în urmă cu mai bine de un deceniu, pentru a acoperi ratele la creditul BERD, luat pentru dezvoltarea sistemului de termoficare. După plata creditului, Regia a rămas cu un excedent în bugetul propriu, care a fost virat către bugetul local. În urma acelei decizii, luate în 2012, inspectorii Curţii de Conturi au considerat că RASP nu a respectat destinaţia banilor, care fuseseră strânşi exclusiv pentru domeniul termoficării, aşa că a obligat Regia să-i recupereze.

- Reclamă -

Recuperea se va face eşalonat, conform protocolului aprobat acum de Consiliul Local, însă nu va ajuta nici Regia de Servicii Publice şi, evident, cu atât mai puţin Primăria Ploieşti. Asta pentru că, în anii scurşi, RASP a renunţat la obiectul de activitate în domeniul termoficării, aşa că, acum, nu are cum să folosească suma respectivă, care intră în buget cu destinaţie fixă. Conducerea caută soluţii pentru a se implica într-un proiect în acest domeniu, fie şi pe baza unui parteneriat.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Angajații din Loteria Română vor protesta la Ministerul Finanțelor, reclamând scăderea cu peste 10% a veniturilor

Angajații din Loteria Română vor organiza în această săptămână mai multe acțiuni de protest în fața Ministerului Finanțelor, reclamând...
spot_img
Sari la conținut