Primăria Ploiești și Consiliul Județean Prahova lucrează la un proiect comun privind extinderea serviciului de transport public în localitățile din apropierea orașului. Proiectul ar fi implementat prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI).

Practic, s-ar reveni cumva la modul în care transportul public în zona limitrofă a Ploieștiului funcționa până în anii 90, înainte ca traseele să fie preluate de operatorii privați.

Serviciul ar urma să fie asigurat de TCE, prin delegare directă.

Proiectul va fi derulat prin ADI și presupune o serie de avantaje pentru călători.

Aceștia nu vor mai fi obligați să coboare la terminalele utilizate de operatorii privați, ci o pot face și în stațiile TCE de pe traseu.

Foarte important este faptul că elevii, studenții, pensionarii și persoanele cu dizabilități vor avea exact aceleași faciități pe care le oferă transportul în comun asigurat de companiile publice, în acest caz, TCE Ploiești.

Evident, proiectul comportă un efort financiar atât din partea Primăriei Ploiești, cât și din partea primăriilor care vor fi  integrate în sistem.

Este vorba despre subvenționarea serviciului, dar și despre asigurarea mijloacelor de transport necesare.

Primarul Adrian Dobre  a prezentat marți, într-o conferință de presă, discuțiile pe care Primăria Ploiești și Consiliul Județean Prahova le poartă în acest sens.

Vezi video mai jos;

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here