fbpx
luni, mai 20, 2024
spot_img

Primăria Ploiești s-a constituit parte civilă în noul proces împotriva lui Iulian Bădescu

Citește Și

- Reclamă -

cl iulie 2015 - Ziarul INCOMODConsiliul Local al Municipiului Ploiești s-a reunit, astăzi, în ședință extraordinară pentru a vota cererea Direcției Naționale Anticorupție de a se constitui parte civilă în noul proces împotriva lui Iulian Bădescu. Reamintim că este vorba de faptul că procurorii anticorupție îl acuză pe fostul primar că ar fi primit mită de la deputatul Sebastian Ghiță o vilă în cartierul Albert, în schimbul mai multor contracte avantajoase cu municipalitatea, printre care și finanțarea echipei de baschet Asesoft, prin fonduri care au plecat de la primărie, către Clubul Sportiv Municipal și, ulterior, la Asesoft. Finanțarea și, implicit, prejudiciul cauzat municipalității se ridică la suma de 1.500.000 lei.

Citește mai multe detalii despre finanțare și mită aici: 

- Reclamă -

DNA cere ca Primăria Ploiești să se constituie parte civilă în procesul împotriva lui Iulian Bădescu

Dezbaterea a început cu o cerere venită din partea consilierului local Constantin Popa, care a propus prorogarea proiectului până la următoarea ședință ordinară, motivând că ar fi nevoie de documente suplimentare din care să reiasă dacă primăria a fost cea prejudiciată, sau Clubul Sportiv Municipal, situație în care spune că aceasta este instituția care ar trebui să se constituie parte civilă la proces. În acest context, Ionuț Ionescu a întrebat dacă Iulian Teodorescu, viceprimarul cu atribuții de primar, a dispus un audit intern în legătură cu solicitarea DNA, însă, în replică, Teodorescu i-a comunicat că organele abilitate sunt cele care fac astfel de anchete, și nu primăria. Cu 7 voturi pentru și cu 9 abțineri, propunerea lui Popa de prorogare a proiectului a fost respinsă, moment în care acesta a solicitat o pauză de consultări.

După aceasta, consilierul Constantin Popa nu a mai revenit la ședință, iar proiectul a fost adoptat cu 13 voturi pentru, astfel că Primăria se va constitui parte civilă la proces. Au fost două abțineri, din partea consilierilor locali Răzvan Ursu și Ionuț Ionescu.

- Reclamă -

Interesant este de remarcat și faptul că acest dosar este disjuns dintr-unul în care Ionuț Ionescu este acuzat de procurorii DNA Ploiești de săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită, în schimbul facilitării unor contracte cu Hidro Prahova a firmei lui Iulian Herțanu, cumnatul premierului Victor Ponta.

Citește detalii aici:

Consilierul Local Ionuț Ionescu reținut, ar fi cerut șpagă un milion de euro

Pentru cine cerea Ionuț Ionescu șpăgile de milioane de euro din dosarul Hidro

- Reclamă -

ionescu la cl - Ziarul INCOMOD

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Căutarea Google a primit o actualizare – Partea 1

Google a revoluționat căutarea vizuală, introducând o funcționalitate inovatoare care permite utilizatorilor să pună întrebări folosind videoclipuri. Aceasta le...
Sari la conținut