Primăria Ploieşti va primi fonduri europene, prin PNRR, pentru renovarea şi eficientizarea energetică a clădirii Şcolii Gimnaziale “George Coşbuc”, din zona de sud a municipiului. Contractul de finanţare a fost semnat astăzi.

“Primăria Municipiul Ploiești a câștigat finanțare nerambursabilă din fonduri europene de aproximativ 1,8 milioane lei, fără TVA, pentru eficiența energetică și reziliență în clădiri publice. Contractul de finanțare a proiectului a fost semnat, astăzi, cu Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației. Proiectul «Renovare clădire-Școala Gimnazială George Coșbuc – Corp C2», implementat de administrația publică ploieșteană, prin Direcția Relații Internaționale, a fost depus în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – Componenta 5 – Valul Renovării – Operațiunea B2.1/1”, a anunţat Primăria Ploieşti, într-un comunicat de presă trasmis joi.

Valoarea totală a proiectului este de 1.771.778,18 lei, fără TVA.

Prin implementarea acestui proiect, se va realiza reabilitarea modernă din punct de vedere energetic a clădirii și se vor realiza următoarele activități:
– Lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii;
– Lucrări de instalare/reabilitare/modernizare a sistemelor de climatizare;
– Reabilitare/modernizare a instalațiilor de iluminat în clădire;
– Sisteme de management energetic integrat pentru clădire.

În conformitate cu prevederile ghidului, investițiile propuse vor conduce la scăderea consumului de energie primară și a emisiilor de dioxid de carbon situate în intervalul 30-60% față de nivelul de consum prezent, a mai precizat municipalitatea în comunicatul de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here