parcul municipal vest ploiesti
Primăria Ploieşti pregăteşte un parteneriat pe mai mulţi ani cu o asociaţie non-guvernamentală pentru împăduriri şi amenajări peisagistice la Parcul Municipal Vest.

Proiectul de hotărâre, iniţiat de primarul Andrei Volosevici şi pus pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local programate pe 28 februarie, propune încheierea unui parteneriat cu Asociaţia Viitor Plus, pentru împăduriri pe o parcelă de circa 2,5 hectare situată în Parcul Municipal Vest, în dreptul terenurilor de tenis de câmp.

Iulian Dumitrescu, preşedintele CJ Prahova, deranjat de plantările de la Parcul Vest: “Mai lăsaţi-ne cu copacii!”

Conform protocolului propus, asociaţia se va ocupa de găsirea voluntarilor, de plantările propriu-zise şi de îngrijirea copacilor până ajung la maturitate, în timp ce Primăria se obligă să pună la dispoziţie terenul curăţat şi să prevină eventualele distrugeri. Municipalitatea se mai angajează şi să ofere sprijin cu forţa de muncă, având inclusiv posibilitatea de a folosi voluntari, beneficiari de ajutor social sau persoane private de libertate.

Parteneriatul pentru împăduriri în parcul din vestul municipiului Ploieşti ar urma să fie valabil până la finalul anului 2028, după care va mai urma o etapă de monitorizare de zece ani.

Aceste plantări sunt propuse după ce municipalitatea a mai semnat recent un parteneriat similar, cu o altă asociaţie, pentru împăduriri în zona din vecinătatea labirintului, înspre Gara de Vest.

Rezultate SONDAJ Ce cred ploieștenii că ar trebui să se întâmple cu Parcul Municipal Ploiești?

Propunerea, care ar urma să fie dezbătută marţi de Consiliul Local, apare într-un context în care Parcul Municipal Vest e într-o situaţie incertă, terenul de aici fiind solicitat de Consiliul Judeţean. Mai mulţi consilieri PNL au iniţiat un proiect, aflat în dezbatere publică, privind cedarea terenului. În declaraţiile publice date pe această temă, reprezentanţii CJ Prahova au spus că intenţionează să construiască aici o sală polivalentă, un bazin de înot şi un patinoar, alături de alte câteva obiective.

În schimb, câţiva politicieni locali şi unele ONG-uri au avertizat că aceste planuri riscă să ducă la distrugerea spaţiului verde, un capitol la care oricum Ploieştiul nu stă strălucit. Primarul Andrei Volosevici s-a numărat printre opozanţi, avertizând că planurile Consiliului Judeţean pun în pericol investiţiile făcute de municipalitate în Parcul Municipal şi sugerând că, dacă se ajunge la un consens, investiţiile ar putea fi realizate şi printr-un parteneriat între cele două instituţii, fără a fi nevoie de transferul de proprietate.

1 COMENTARIU

  1. Aceasta asociatie VIITOR PLUS nu o sa faca nimic la Parcul Ploiesti Vest, nu are nici un muncitor(doar directori si functionari). Ei cred ca o sa gaseasca voluntari, NU, doar asteapta sa fie contractul semnat sa-si primeasca banii si …adio munca(asa cum se intampla de fiecare data).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here