Curtea de Conturi a României a controlat mai multe instituții publice vizavi de modalitatea în care au fost cheltuiți banii publici în timpul stării de urgență. Printre instituțiile vizate de control se numără și primăria Vălenii de Munte, unde auditorii au descoperit că s-au achiziționat geluri igienice, din categoria produselor cosmetice, în loc de dezinfectanți.

Este vorba despre soluțiile de dezinfectat pe care primăria ar fi trebuit să le pună la intrarea în instituțiile publice sau în scările de bloc. Însă, auditorii Curții de Conturi au descoperit că produsele cumpărate de primăria Vălenii de Munte nu erau dezinfectante, nu erau avizate ca fiind biocide, ci erau produse cosmetice pe care administrația locală a cheltuit aproape 37.000 lei.

“UATO Vălenii de Munte (jud. Prahova) – utilizarea ineficientă a fondurilor publice destinate dezinfecției spațiilor din domeniul public al unităților administrativ-teritoriale. În perioada stării de urgență, a achiziționat, pentru dispozitivele cu soluții de dezinfecție montate la intrarea blocurilor de locuințe, precum și în incintele sediilor entităților publice, produse dezinfectante în valoare 36.741,25 lei, care nu erau avizate ca biocide, ci făceau parte din categoria produselor cosmetice, respectiv „gel igienizant”.”, se arată în raportul Curții de Conturi de României.

andrei-volosevici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here